Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zagrebački trgovači sud

Novi svjedoci na suđenju osam banaka u 'slučaju Franak'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavlja se suđenje u kojem je udruga Potrošač tužila osam banaka.

Parnica protiv osam banaka koje je zbog valutne klauzule u švicarskim francima i jednostrane promjene kamatne stope tužila udruga Potrošač trebala bi se nastaviti na zagrebačkom Trgovačkom sudu davanjem iskaza novih svjedoka koji imaju kredite vezane uz švicarski franak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna više od 600.000 kuna mjesečno Novi šok za više od 3000 Uberovih vozača: Dosad su im dio zarade uzimali Uber i država, a sad su počele i banke Slika nije dostupna Tako tvrde u udrugama Presuda banci u Srbiji najava istog scenarija za slučaj 'franak' u Hrvatskoj?

>> Rata kredita vezana uz 'stabilni' franak porasla mu za čak 53 posto!

Jedan od svjedoka rekao je na prošlom ročištu da mu je 2006. osobna bankarica u razgovoru o uvjetima kreditiranja rekla da je švicarac 'vrlo stabilna' valuta, ali se to pokazalo netočnim, jer mu je nakon četiri godine zbog tečajne razlike i rasta kamata mjesečna rata kredita porasla s 3.000 na čak 5.018 kuna.

Dosad je ispitano troje od ukupno 20-ak predviđenih svjedoka. Tužene su Zagrebačka, Privredna, Erste, Raiffeisenbank, Hypo Alpe-Adria-Bank, OTP, Splitska i Sberbank.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene