Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nova uhićenja zbog pripadnosti narko-lancu s Korčule

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Po nalogu USKOK-a, dubrovačko-neretvanska policija u Istražni je centar Županijskoga suda u Splitu privela Mirsada Agovića (29) iz Blata na Korčuli i Kristinu Dragojević (26) iz Vele Luke zbog sumnje da su dio korčulanskoga narko-lanca.

Prema riječima načelnika Ureda načelnika dubrovačko-neretvanske Policijske uprave Ivana Kukrike, oni su uhićeni pod sumnjom da su dio organizirane skupine koja se bavila preprodajom opojnih droga na Korčuli u protekle tri godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Cviku će se ipak suditi u Splitu Slika nije dostupna Cvik tuži Ružu Tomašić

Istražni sudac Županijskoga suda u Splitu jučer je prihvatio zahtjev USKOK-a da se provede istraga nad 21 osobom, s Jakšom Cvitanovićem Cvikom (1975.) na čelu, koje USKOK sumnjiči za kažnjivo djelo zloporabe droga.

Jakša Cvitanović Cvik, koji je od srpnja ove godine u bijegu,
osumnjičen da je od početka 2003. do sredine studenoga 2006. zajedno s još četiri osumnjičene osobe, među kojima je i odvjetnica iz Dubrovnika (1976.), na širem području Dubrovnika i otoka Korčule ustrojio zločinačku organizaciju u koju je uključio još 16 osumnjičenika, konzumenata droge, radi kupnje, spremanja, prevoženja i prodaje heroina, te pribavljanja velike imovinske koristi.

Istražnom sucu Županijskog suda u Splitu predloženo je određivanje pritvora protiv svih osumnjičenika.

Inače, prema informacijama iz hrvatskih medija, saborska zastupnica HDZ-a Ruža Tomašić, koja je javno prozvala Cvitanovića kao organizatora raspačavanja droge na Korčuli, jučer je zbog anonimnih prijetnja smrću njoj i njezinoj obitelji hitno otišla sa sjednice Sabora i otputovala na Korčulu kako bi bila s obitelji. No ona sama pobija te informacije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene