Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgorjela kuća u romskom naselju

ŠTO JE UZROK? Do temelja izgorjela kuća u Kozari putevima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je u noći na četvrtak na adresi 4. Kozari put evidentirala požar te su izvijestili kako je jedna osoba zatražila liječničku pomoć.

U požaru o kojem je zagrebačka policija dobila dojavu oko jedan sat u noći, ozlijeđena je jedna osoba. Osoba je zatražila liječničku pomoć koja joj je pružena u KB Jordanovac. Na mjesto događaja stigli su i vatrogasci, ali kuća je u potpunosti izgorjela.

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

Očevidom je utvrđeno kako je požar otvorenim plamenom podmetnula za sada još nepoznata osoba.

Reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov na terenu doznaje kako, unatoč prvotnim neslužbenim informacijama, na lokaciji nije bilo eksplozije, a uzrok požara još se uvijek istražuje. Vlasnik kuće, Muharem Rama, kaže kako je u trenutku požara bio s obitelji, no da ne zna kako je do njega došlo. Kuća je u potpunosti izgorjela, a vlasnik kaže kako je u njoj bilo i novca i zlata koje je također stradalo.

Zgarište je obišao saborski zastupnik romske manjine Veljko Kajtazi. Poslao je dopis ministru unutarnjih poslova i poziva ga da policija bude u naselju, ne samo da patroliraju nego da budu prisutni.

Smatra da bi se ovakvi slučajevi mogli ponoviti. Kajtazi je pozvao romsku zajednicu na jedinstvo i da se 'smire strasti'. Kaže da će idući tjedan okupiti sve pripadnike romske zajednice u Hrvatskoj.

Na pitanje ima li u ovom događaju elemenata ksenofobije, odgovorio je da 'ima zastrašivanja kao što je bilo i devedesetih'.

 

Podsjetimo, prije nekoliko dana u istom naselju, svega nekoliko metara udaljeno od sinoćnjeg događaja, bačena je eksplozivna naprava u dvorište dječjeg vrtića pri čemu je uništeno nekoliko vozila.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene