Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nelet automobila

Nesreća na Donjim Sveticama: Pješak poginuo jer je cestu prelazio na 'crveno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pješak koji je u srijedu poslijepodne poginuo u naletu automobila na zagrebačkoj Peščenici je, prema nalazima policijskog očevida, u trenutku nesreće prelazio pješački prijelaz na crveno svjetlo.

Na 72-godišnjeg pješaka koji je ozljedama podlegao na mjestu nesreće naletio je 19-godišnji vozač mercedesa na raskrižju Vukovarske ulice s ulicom Donje Svetice, izvijestila je policija.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća između Glavica i Hana Nedaleko od Sinja Teška prometna nesreća u Dalmaciji: Motociklist poginuo u sudaru s osobnim automobilom Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta"

Tijelo stradalog pješaka prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Nakon višegodišnjeg pozitivnog trenda zagrebačka policija je 2016. zabilježila povećanje broja stradalih na cestama. Dok je u isto vrijeme lani u prometnim nesrećama poginulo šest osoba ove je godine, prije stradavanja posljednjeg pješaka na Peščenici, u prometu zabilježeno čak 15 smrtnih slučajeva.

Zbog prometne nesreće koja se nedavno dogodila na Kvaternikovu trgu u Zagrebu, u kojoj je poginulo dvoje pješaka, prometni stručnjak Željko Marušić predložio je nekoliko mjera kao što su integralni video nadzor, poništenje vozačke dozvole i strožije kažnjavanje "recidivista", kako bi se takve nesreće svele na najnižu moguću razinu.

Također, prekršajno, a ne kazneno procesuiranja državljana Srbije za subotnju prometnu nesreću u Ilici, koja se tek prisebnošću i spretnošću oca djeteta u kolicima pukom srećom nije pretvorila u tešku tragediju, Marušić je ocijenio skandalom koji će nanijeti dugoročnu štetu sigurnosti cestovnog prometa i dovesti u pitanje funkcioniranje pravne države. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene