Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepoznati počinitelj

Neprimjereni grafiti na splitskoj sinagogi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitska policija istražuje tko je ispisao grafite neprimjerenog i diskriminirajućeg sadržaja na splitskoj sinagogi, potvrđeno je večeras u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi.

Policija je priopćila da im je u ponedjeljak, 30. svibnja, prijavljeno da je u Ulici Židovski prolaz za sada nepoznat počinitelj ispisao grafite neprimjerenog i diskriminirajućeg sadržaja. Grafiti su ispisani na stanu i stubištu Židovske općine, potvrdila je policija i najavila da će nakon kriminalističke obrade o rezultatima izvijestiti nadležno državno odvjetništvo.

Sinagoga u Splitu je jedna od najstarijih europskih još uvijek aktivnih sinagoga. Nastala je u 16. stoljeću, u nekadašnjem židovskom getu, adaptacijom drugog kata dviju spojenih srednjovjekovnih kuća. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Josip Markotić Neslaganja Raskol u Mostu: Splitski gradski vijećnik napustio stranku, nema ga na listi za Sabor Grafiti u Splitu - 3 Uvredljivi grafiti FOTO Stigao odgovor na autanje ministra: "Milanoviću, je*at ćemo te u guzicu"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene