Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nepoznat motiv samoubojstva umirovljenog brigadira Goršete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević izjavio je danas da se još ne znaju motivi jučerašnjeg samoubojstva bivšeg ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje (HCR) umirovljenog brigadira Damira Goršete.

Nakon predstavljanja rezultata akcije prikupljanja oružja MUP-a i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) Rončević je rekao da je Goršeta pronađen mrtav kod velikogoričkog groblja nakon pokopa jednog branitelja te da se još ne znaju motivi samoubojstva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tvrde da im je spasio živote Srbi iz Čučeva žele hrvatskog brigadira za počasnog stanovnika Slika nije dostupna 'Slučaj Trusina' Brigadir OS BiH uhićen zbog poljolja 22 Hrvata kod Konjica

U zagrebačkoj policiji također ne žele nagađati o motivima. Kažu da je riječ o obiteljskoj tragediji te da po službenoj dužnosnosti provode izvide i prikupljaju sve obavijesti i podatke o tom slučaju, nakon čega će o svemu obavijestiti državno odvjetništvo.

Neki mediji nagađaju da je samoubojstvo povezano s revizijom poslovanja tvrtke za razminiranje "Mungos", u kojoj već tjedan dana pirotehničari prosvjeduju zbog neisplaćenih plaća i traže opoziv Uprave. Po pisanju medija "Mungos" je za podizvođače uzimao Goršetinu tvrtku "Enigmu" i tvrtku Dok-ing, a zadnja novčana transakcija od 680.000 kuna doznačena je na račun tih dviju tvrtaka.

Umirovljeni general Damir Goršeta pronađen je mrtav jučer popodne u svom automobilu na parkiralištu pokraj groblja u Velikoj Gorici, a u policiji kažu da se ubio hitcem iz vatrenog oružja.

Goršeta je tijekom Domovinskog rata bio zapovjednik 153. brigade Hrvatske vojske (HV) iz Velike Gorice, te pročelnik kabineta načelnika Glavnog stožera HV-a kad je načelnik bio general Janko Bobetko. Nakon toga bio je načelnik stožera Zbornog područja Zagreb, a zatim prelazi u Hrvatsko vojno učilište, gdje je u suradnji s američkim stručnjacima radio na prilagodbi Hrvatske vojske međunarodnim standardima.

Bio je ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje od njegova osnutka 1998. do studenog 2002., kad je smijenjen.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene