Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Detalji krvavog obračuna

Ante i Slađana policiji prijavili prijetnje? Je li se tragedija mogla izbjeći?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon tragičnog događaja kod Orahovice u nedjelju, kada je 31- ogodišnji muškarac s više metaka teško ranio bivšu djevojku i njezina novog mladića, u javnost stižu tvrdnje kako su oboje već ranije policiji prijavljivali prijetnje. Je li se napad mogao izbjeći?

Ruža, sestra  28 - ogodišnjeg Ante, koji je zajedno s djevojkom Slađanom u nedjelju teško ranjen, ispričala nam je kako su pucnjavi kod Orahovice prethodila maltretiranja i prijeteće poruke bivšeg Slađaninog dečka, 31 - ogodišnjeg Gorana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na području Splita Narko-banda pokušala ubiti šefa suparničke bande, pucali usred dana na prometnoj cesti Bračni par ubio djecu pa izvršio samoubojstvo Ogromna tuga u susjedstvu Nezapamćena tragedija u Srbiji: Sumnja se da je mladi bračni par ubio djecu prije samoubojstva

'On je Anti slao prijeteće poruke na mobitel', priča Ruža i kaže da  se, zapravo, ključni trenutak dogodio s petka na subotu. Goran se ušuljao u dvorište njezinog brata i na njegovom autu napisao poruku 'Ante, mrtav si'.  Potpisao je  Antinu bivšu djevojku.

>> Slučaj Orahovica: Tragičan kraj nesretne ljubavi

Bila je to kap koja je prelila čašu za Antu, priča njegova sestra. Da bi zaštitio majku i sestru,  sve je prijavio policiji u Našicama. Policija je napravila izvide, ali nakon toga se ništa dalje nije poduzelo, rekla nam je Ruža. 

Zvao policiju dok je Goran pucao po njima

'On ih je obilazio i maltretirao. Ja ne znam zašto policija nije ništa poduzela', kaže Ruža. Prema njezinom saznanju, Ante je tek nakon incidenta u dvorištu prijavio sve - i ranije prijeteće poruke na mobitelu i poruku na autu. Dotad, ističe Ruža, nije Goranove prijetnje shvaćao ozbiljno.

No bile su ozbiljne. U nedjelju navečer, Ante i Slađana automobilom su krenuli prema Čačincima. Goran ih je, kaže Ruža, presreo. 

'Ante je zvao policiju kad je ovaj počeo pucati, no kad su ga operateri počeli ispitivati o tome tko puca i zašto, odgovorio im je da je njemu i Slađani potrebna pomoć, a ako mu neće pomoći, da će se on snalaziti sam', opisala je dramatičan slijed događaja Antina sestra.

Pet hitaca bivšoj djevojci

I na kraju iznosi šokantan podatak: "Nakon pucnjave u Antu i Slađanu, nazvao je njezinu obitelj. Javio se maleni brat. Poručio mu je neka odraslima kaže kako je Slađana mrtva." 

Osim Antinih prijava, policija je - prema tvrdnjama njegove sestre Ruže -  primila i prijavu od Slađane. Ona je maltertiranjje i prijetnje, kaže, prijavila policijui u Slatini.

Iz policije zasad nismo uspjeli dobiti potvrdu o prijavama. 

Ante se u međuvremenu oporavlja u KBC Osijek od ranjavanja u nadlakticu i idući ga tjedan čeka još jedna operacija, dok je Slađanino stanje i dalje kritično. Goran ju je teško ranio s čak pet hitaca, u glavu, obje ruke i noge.

Goran si je, nakon bijega pred policijom, jučer oduzeo život. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene