Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Navodnom reketaru Štroka policijska zaštita zbog prijetnji smrću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog prijetnji ubojstvom, direktor dubrovačke tvrtke 'Konel' Antoan Kralj dobio policijsku zaštitu, potvrdio je glasnogovornik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Kukrika.

'Policija je Antoanu Kralju dodijelila jednoga čovjeka u zaštitu", rekao je večeras Kukrika. Dodao je kako je 'ostalo stvar kriminalističke obrade' i da za sada policija 'ne može reći ništa više'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važna stvar Jedna od najvećih investicija u hrvatski turizam: Hotelski div počinje s gradnjom Novac Bivši poslovni partneri Oteli ga, zatočili i prijetili: Zadranin im u strahu za život prepisao nekretninu

Informaciju o prijetnjama objavio je inače lokalni tjednik 'Dubrovački vjesnik', koji piše kako je riječ o više prijetnji poslanih mobitelom.

Antoan Kralj i njegov otac Antun, inače vlasnik tvrtke 'Konel', široj su javnosti poznati iz afere 'Pet zvjezdica'. Vlasnik grupacije Jadranski luksuzni hoteli (JLH) Goran Štrok prijavio je oca i sina Kralj te bivšeg pročelnika za izdavanje građevinskih dozvola u županijskoj upravi Iva Žeravicu ze reketarenje. 

Kraljevi su navodno iznuđivali novac od Štroka kako bi dobio potrebne dozvole za otvaranje svog visokokategornika Hotela Bellevue, koji je mjesecima zbog nepotpune dokumentacije bio zatvoren i zbog toga imao veliki financijski gubitak.

Podignuta je optužnica protiv Antuna i Antoana Kralj te Iva Žeravice zbog traženja i davanja mita, zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na kazneno djelo.

Antoan Kralj navodno je angažirao i jednu privatnu zaštitarsku tvrtku koja štiti njega, suprugu i dvojicu malodobnih sinova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene