Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevrijeme otežalo plovidbu

Nasukale se dvije jedrilice, bura potopila jahtu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rano jutros nasukale su se dvije jedrilice, jedna na greben plaže Zrće, a druga u uvali Solišćica na Dugom otoku, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Na Zrću se oko 4 sata jutros zbog nevremena nasukala 12-metarska jedrilica sa 6 španjolskih državljana, koji su se sami iskrcali i došli do obližnjeg disco-bara. Jednoj osobi pružena je liječnička pomoć u Domu zdravlja Novalja.

Županijski centar 112 o tome je obavijestio Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja i ličko-senjsku policiju.

Nešto poslije 5 sati u uvali Solišćica na Dugom Otoku, na greben se nasukala jedrilica dužine 13 metara s 8 francuskih državljana. Njihov život nije bio ugrožen, ali je u jedrilicu ulazila voda, pa je u pomoć unesrećenima otišao brod Lučke kapetanije.

Županijski centar je i o toj nesreći, o kojoj su dojavu dobili od građanina, obavijestio Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zadarsko otočje Nasukala se turska brodica: U akciji spašavanja sudjelovali i mještani Slika nije dostupna Vlasnika nema VIDEO i FOTO Pogledajte što se događa na Visu...

Silba: Snažna bura potopila njemačku jahtu

Posljedice nevremena koje je noćas zahvatilo otok Silbu pokušavaju se sanirati i danas ujutro. Usprkos upozorenjima meteorologa, pogoršanje vremena praćeno jakom burom mnogim je nautičarima izazvalo niz problema.

Unatoč intervenciji DVD-a Silba, njemačkoj jahti nije bilo spasa. Pod jakim udarima vjetra cijelu su noć trajali pokušaji da se jahtu održi na morskoj površini. (Hina/Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene