Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgubila se u šumi

Potraga za Poljakinjom nestalom na Cresu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rano jutros nastavljena je potraga za Poljakinjom koja je jučer nestala na Cresu, a oko 10.40 sati zadnji je put lociran i njezin mobitel, doznaje se iz Državnog centra za zaštitu i spašavanje 112.

Poljska turistica je jučer oko 18 sati nazvala Centar i rekla im kako se izgubila u šumi između Cresa i Valune, te kako je lakše ozlijedila nogu. Kazala je i kako vidi more, ali se ne može spustiti do njega. Dojava je primljena preko T-mobileovog odašiljača smještenog u blizini kampa Kovačine. Veza s Poljakinjom izgubljena je sinoć oko pola 11, a kako tijekom večeri nije pronađena, lociran je njezin mobitel, te je utvrđeno da nije promijenila lokaciju. Mobitel joj je ugašen pola sata iza ponoći.

Pročitajte i ovo Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Dankini roditelji nakon razgovora napustili policijsku postaju: Jedan detalj upao je u oči Nestala Danka Ilić Utrka s vremenom Potraga za nestalom djevojčicom Dankom: "Jedan pravac istrage još uvijek nije isključen"

Svake godine GSS ima sve više intervencija. Prošle godine više od 500. Često riskirajući vlastite živote zbog tuđe neodgovornosti. U mnogim europskim državama naplaćuje se spašavanje izazvano nemarom ili nepažnjom izletnika. Ove je godine hrvatski GSS imao 120 helikopterskih intervencija a sat leta stoji oko 3.500 eura. Stoga spasitelji smatraju da je poljska turistica sama našla put nazad i u strahu od računa - više se nije javila! (S.D./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene