Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POKUŠAO JOJ PROVALITI U KUĆU

Nasilni 81-godišnjak zlostavljao 40-godišnju susjedu, šokirat će vas što je sve policija pronašla u njegovoj kući

Policija pronašla arsenal oružja u Bjelovaru (Foto: PU bjelovarsko-bilogorska)
Policija pronašla arsenal oružja u Bjelovaru (Foto: PU bjelovarsko-bilogorska) PU bjelovarsko-bilogorska
Aktualno Galerija Policija pronašla arsenal oružja u Bjelovaru (Foto: PU bjelovarsko-bilogorska) Policija pronašla arsenal oružja u Bjelovaru (Foto: PU bjelovarsko-bilogorska) Foto: PU bjelovarsko-bilogorska +0 Policija pronašla arsenal oružja u Bjelovaru (Foto: PU bjelovarsko-bilogorska)1 Galerija 1/2 >>
Stariji muškarac ženu je često nazivao na telefon, a 7. kolovoza pokušao je provaliti u njezinu kuću, javlja policija.

40-godišnjakinja je 81-godišnjeg susjeda prijavila policiji zbog nametljivog ponašanja. U posljednjih godinu dana često ju je nazivao, unatoč njezinu protivljenju, a sve je kulminiralo 7. kolovoza kad je pokušao provaliti u njezinu kuću.

Pročitajte i ovo Ali Hamenei Prijete stabilnosti Nuklearna sila zlokobno najavila: "Ako se osjetimo ogroženima, nećemo imati izbora..." Ilustracija Kod Bjelovara Djeca u kanalu pronašla ručnu bombu: Odmah su alarmirali odrasle

Policajci su, s ciljem zaštite žene koju je 81-godišnjak napadao, pretražili njegovu obiteljsku kuću. "Uoči pretrage kuće, policijski službenici 81-godišnjaka su upozorili da preda ilegalno oružje, ako ga posjeduje. On je tada predao tek pet mobilnih telefona sa SIM karticama, no ne i oružje. Budući da je 40-godišnja žena u prijavi navela kako ima saznanja da 81-godišnjak posjeduje vatreno oružje, počeli smo s pretragom kuće i ostalih prostorija koje koristi", rekao je na konferenciji za novinare načelnik PU bjelovarsko-bilogorske Jakub Bukvić.

Pretraga obiteljske kuće i drugih prostorija 81-godišnjaka je potrajala dulje vrijeme, a policija je, zbog skrivenih prostorija koje osumnjičeni muškarac nije sam želio otvoriti, morala angažirati i bravara. "Prilikom pretrage doma, 81-godišnjem osumnjičeniku je pozlilo te je hospitaliziran i od tada se nalazi u bolnici tako da s njim još nismo uspjeli obaviti obavijesni razgovor i ispitati ga. Svo oružje bilo je jako dobro skriveno", dodao je Bukvić.

Pronađen arsenal oružja

"Tijekom pretrage policijski su službenici u domu i drugim prostorijama pronašli: ručni bacač raketa M-80, tzv. zolja, 15 ručnih bombi, tri topnička streljiva kalibra 20 mm, 10 raznih pištolja i revolvera, dvije automatske puške, jednu poluatomatsku pušku, jednu repetirajuću pušku, pet strojnica, jednu pušku s glatkom cijevi, tzv. pumpericu, jednu malokalibarsku pušku, cijev za pušku ručne izrade kalibra 16 mm te ukupno 8986 komada streljiva raznog kalibra", priopćeno je iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Sve nabrojano oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva posjedovao je ilegalno, pa mu je oduzeto. Također mu je oduzeto i oružje sa streljivom koje je posjedovao uz oružani list radi provođenja upravnog postupka. Protiv njega bit će podnesena kaznena prijava.

"Za istaknuti je kako Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska tijekom ove godine, temeljem rješenja pravosudnih tijela, provodi oko 200 mjera usmjerenih na zaštitu žrtava kaznenih djela s elementima nasilja (mjere opreza i sigurnosne mjere). U 93 % slučajeva žrtve prema kojima se mjere provode su žene", dodaje se u policijskom priopćenju.

Također, podsjećaju građane da sve vrste oružja koje ilegalno posjeduju mogu predati policiji bez sankcija. Građani koji dobrovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policajci u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti. Time se osigurava anonimnost građana i sigurna predaja oružja, ističu u policiji. (Hina,M.V.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene