Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Napali policajce i psovali im ustašku majku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica državljana, Hrvatske i Srbije, Vlado Kovačević i Ilija Maričić, privedena su u Istražni centar Županijskog suda u Šibeniku zbog vrijeđanja i napada na policajace prilikom obavljanja dužnosti u Kistanjama.

Iliji Maričiću (26) određen je pritvor od 30 dana, zbog sumnje da bi mogao pobjeći u Srbiju, gdje ima stalno prebivalište, dok je Vlado Kovačević (32) sa stalnim boravkom u Zemuniku kod Zadra pušten na slobodu.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Osumnjičeni su 19. kolovoza u Kistanjama, u blizini manastira Krka, kako se navodi u priopćenju, u alkoholiziranom stanju remetili javni red i mir, a zatim napali dvojicu policajaca iz kninske policijska postaje dok su obavljali svoju dužnost. Najprije je Kovačević, bez povoda, verbalno napao jednog od policajaca vičući: 'Vi ste ustaška policija! J... vam ustašku mater, vi se ustaške p...!'

Nakon što ga je policajac upozorio da prestane s uvredama te zatražio njegovu osobnu iskaznicu, Kovačević ju je odbio dati te je nastavio s vrijeđanjem, a zatim je i fizički nasrnuo na obojicu policajaca. 

Policajci su protiv njega upotrijebili prisilu, navodi se u priopćenju, ali se tada uključio Maričić koji je čelom u stražnji dio glave udario jednog od policajaca.

U pomoć policajcima priskočila su dvojica građana, nakon čega su policajci savladali i vezali 26-godišnjaka. U tom su okršaju obojica policajaca lakše ozlijeđena, stoji u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene