Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Riješeno ubojstvo

Raskrinkana: Ubila susjedu pa prijavila lažni napad na sebe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četrdesetjednogodišnja žena iz Rudanovca priznala je da je 14. siječnja ubila staricu i potom lažirala napad na sebe.

Dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 41-godišnjakinja kazneno djelo počinila tako što je u 14. siječnja navečer došla u obiteljsku kuću u kojoj je starica živjela s namjerom da je usmrti iz koristoljublja, izvijestila je policija ne navodeći identitet ni inicijale osumnjičene žene. Nakon izvršenja kaznenog djela, udaljila se u smjeru svoje kuće, odbacivši otuđeni novčanik s novcem i sredstvo s kojim je izvršila kazneno djelo, priopćeno je iz PU ličko-senjske.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Prijavila napad na sebe da otkolni sumnju

Kako bi prikrila kazneno djelo i otklonila moguću sumnju na sebe, 41-godišnjakinja je 16. siječnja lažno prijavila pokušaj ubojstva na svoju štetu. Zbog kaznenog djela teškog ubojstva osumnjičena će tijekom četvrtka uz kaznenu prijavu biti privedena Istražnom sucu Županijskog suda u Gospiću, a u suradnji s Državnim odvjetnikom kriminalističko istraživanje se nastavlja.

>> Rudanovci: Napadnuta žena je ubojica?

Policija je, inače, već prije pretpostavljala kako bi motiv ubojice mogao biti koristoljublje jer je pokojna starica imala dobre mjesečne prihode. Naslijedila je imovinu od pokojnog supruga, a tijekom sezone dodatno je zarađivala iznajmljujući sobe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene