Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obun kod Vrgade

Nakon udara u otočić potonula brodica za prijevoz smeća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon udara u otočić Obun, pola nautičke milje od Vrgade, potonula je kasno sinoć dvanaestmetarska brodica za prijevoz smeća, a dva člana posade spasio je biogradski ribar koji je tamo ribario, izvijestila je danas glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Brodica oznaka 178 MU potonula je oko 22 sata na dubinu od 20 metara, a u spremnicima se nalazi oko 200 litara dizel goriva i 10 kontejnera smeća. Na mjestu nesreće nema onečišćenja mora.

Vlasnika brodice koji je i njezin voditelj te jednog člana posade, jedan je ribar prevezao u Murter, gdje će ih ispitati kapetan lučke ispostave Branko Rameša. Rješenje o vađenju brodice donijet će zadarska Lučka kapetanije, navodi se u priopćenju.

Prijevoz smeća brodica obavlja iz luka nautičkog turizma Žut i Piškera u Murter. (Hina)

Pročitajte i ovo Počele su pripreme za dolazak baterijskih vlakova baterijski vlakovi Počele pripreme za dolazak suvremenih vlakova, mogu voziti do 160 kilometara na sat Plastika - 3 Gomila se danima Novi problemi s otpadom na Jakuševcu: "Tomašević naglo ušuti kada treba reći o suradnji s Pripuzovim tvrtkama"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene