Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kvar otklonjen u 11 sati

Nakon naleta vlaka u Bjelovaru ozljedama podlegla i putnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema neslužbenim podacima, do prometne nesreće je došlo kada 39-godišnji strojovođa nije zaustavio vlak ispred pružnog prijelaza.

Dan nakon što je u Bjelovaru putnički vlak na pružnom prijelazu naletio na kombi pun putnika pri čemu je na mjestu pogino vozač, u utorak ujutro je u bjelovarskoj bolnici ozljedama podlegla i njegova suputnica, izvijestila je policija.

Pročitajte i ovo Policijskim automobilom udarili dijete na romobilu na zagrebačkom Jarunu Nesreća u Zagrebu Policajci automobilom udarili dijete (10) na romobilu: Zadržano je u bolnici, doznali smo težinu ozljeda Nesreća u Njemačkoj Sve službe na terenu FOTO/VIDEO Objavljene snimke s mjesta strašne nesreće u Njemačkoj: Prevrnuo se Flixbusov autobus, najmanje je pet osoba poginulo

Vlak, koji je vozio na relaciji Bjelovar-Križevci, u ponedjeljak je oko 13.20 sati naletio na kombi Renault Trafic koji je potom odbačen na betonsku ogradu obiteljske kuće.

Na mjestu nesreće poginuo je 42-godišnji vozač, a danas u jutarnjim satima u bjelovarskoj bolnici uslijed zadobivenih ozljeda preminula je i 52-godišnja putnica iz vozila.

U nesreći je teško ozlijeđeno i troje putnika iz kombija: 75-godišnjakinja, 76-godišnjakinja i 56-godišnjak, dok su lakše ozlijeđeni 31-godišnjak i 22-godišnjakinja. Prve informacije govorile su da su u nesreći ozlijeđene dvije osobe. Vlak je po neslužbenim podacima naletio na taksi kombi.

Policija je utvrdila da su polubranici na pružnom prijelazu bili podignuti, te da zvučni i svjetlosni uređaji za davanje znakova o nailasku vlaka također nisu bili u funkciji zbog otklanjanja kvara.

Prema neslužbenim podacima koje je objavio lokalni portal “Zvono.eu“ do prometne nesreće je došlo kada 39-godišnji strojovođa nije zaustavio vlak ispred pružnog prijelaza unatoč pisanom nalogu da je pružni prijelaz u Malim Sredicama neosiguran uslijed kvara polubranika.

Očevid je vodila zamjenica iz bjelovarskog državnog odvjetništva u Bjelovaru. Policija je najavila da će nakon utvrđivanja svih okolnosti nesreće podnijeti pismena nadležnom državnom odvjetništvu.

U utorak oko 10 sati na email naše redakcije stigla je fotografija pružnog prijelaza koji ni dan nakon nesreće nije bio u funkciji.

Međutim, kako nam je rečeno u HŽ Infrastrukturi kvar je otklonjen danas u 11 sati te je obavljena i probna vožnja.

Poručuju i da se u slučajevima kada dođe do ovakvog kvara postupa po pravilima i propisima što su učinili i ovaj put, međutim, kažu, u tijeku je rad istražnog povjerenstva, a i policija obavlja očevid nakon čega će biti poznato više informacija.

Od 2001. godine do jučerašnje tragedije na ovom pružnom prijelazu nije bilo smrtnih slučajeva.  (Hina/Ma.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene