Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mariju Sovi

Nakon 10 godina: Četiri godine zatvora za ubojstvo na Jarunu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deset godina nakon zločina na zagrebačkome je Županijskom sudu Mario Sova nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora zbog ubojstva Roberta Marana ispred kluba Aquarius u ožujku 2000.

Predsjednik sudskog vijeća Zoran Luburić kazao je da sud nije povjerovao Sovinoj obrani da je u Marana pucao u nužnoj obrani, nakon što je napadnut ispred kluba na zagrebačkom Jarunu. Sova je u svojoj obrani ustvrdio kako nije znao da je ubio Marana jer mu je pištolj opalio tijekom tučnjave te da je tek iz novina saznao da je muškarac s kojim se potukao ubijen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BROJNE REAKCIJE Minute su ga dijelile od odlaska kući, no ovaj vozač autobusa svojim potezom u gluho doba noći sve je oduševio: ''Ništa mu nije bilo teško'' Slika nije dostupna Ismijan u medijima Spomenik sovi u Kikindi postao svjetska atrakcija: "Ne razumije svatko modernu umjetnost"

Na suđenju je, međutim, utvrđeno da je Sova prvi hitac svojoj žrtvi ispalio u lijevo koljeno, nakon čega mu je iz neposredne blizine pucao u glavu. Dosuđena mu je kazna ispod zakonskog minimuma jer je sudsko vijeće zauzelo stav da su Maran i njegovi prijatelji pridonijeli krvavom ishodu izazvavši tučnjavu ispred Aquariusa. Kazneni zakon, naime, za ubojstvo predviđa zatvorsku kaznu od najmanje pet godina. Mariju Sovi za ovaj je zločin već suđeno u odsutnosti, jer se skrivao u Bosni i Hercegovini, a u srpnju 2004. je nepravomoćno oslobođen optužbe.

>> Cvetko Simić provodio noći s hrvatskim jet-setom

No, Vrhovni je sud ukinuo presudu u kojoj je stajalo da je Marana ubio u nužnoj obrani i naredio obnovu postupka. Nakon izricanja presude Sova je s 'lisicama' na rukama vraćen u pritvor u Remetincu, gdje je pritvoren prije mjesec dana, nakon što je u njegovom stanu pronađeno pola kilograma kokaina. Njegovo ime mediji su povezivali i s ubojstvom Cvetka Simića čije je raskomadano tijelo, bez glave i ekstremiteta, u ožujku ove godine izvučeno iz jezera Jarun. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene