Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MILIJUN KUNA ŠTETE

DRAMA KOD NOVSKE Iskra s odjeće radnika izazvala požar u pilani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječ je o pilani tvrtke MMM-Vukelić, a u jednom trenutku požar je prijetio i većim posljedicama jer je vatra zahvatila skladište s gorivom, bojama i lakovima.

Iz PU sisačko-moslavačke izvijestili su da je jučer u Brestači, grad Novska, izbio požar u jednoj tamošnjoj tvrtki. Utvrđeno je da je zbog statičkog elektriciteta s odjeće zaposlenika došlo do zapaljenja para zapaljive tekućine (benzina) i zraka, nastale prilikom pretakanja iz spremnika. Vatra se proširila na okolni gorivi materijal koji je u potpunosti izgorio, kao i deset strojeva te oprema u još jednom pogonu.

Pročitajte i ovo Ilustracija, požar Očevid u tijeku Tužan Uskrs u Slavoniji: U požaru obiteljske kuće smrtno stradala jedna osoba Požar kamiona Čistoće u Rijeci - 2 Veliki požar u Rijeci VIDEO Zapalio se kamion Čistoće, vatra se proširila na parkirane automobile: Šteta je više desetaka tisuća eura

Požar su ugasili pripadnici DVD-a Novska, Lipovljani, Nova Subocka i Brestača. Materijalna šteta, po neslužbenim procjenama, iznosi najmanje milijun kuna, izvijestili su iz policije.

Očevid su na mjestu događaja obavili policijski službenici postaje Novska, uz stručnu pomoć inspektora za zaštitu od požara i eksploziva PU sisačko-moslavačke.

Lokalna radiopostaja Radio Novska javila je kako je riječ o pilani tvrtke MMM-Vukelić te da je u jednom trenutku požar prijetio i većim posljedicama jer je vatra zahvatila skladište s gorivom, bojama i lakovima.

"Naši vatrogasci s područja Novske, Stare Subocke, Brestače i Lipovljana odradili su lavovski posao i uspjeli su spasiti daljnje sagorijevanje objekta. Iako se još uvijek ne zna službeni podatak kolika je šteta nanesena, dovoljno je reći da veliki broj naših sugrađana prehranjuje svoje obitelji radeći u ovoj uglednoj tvrtci.
Ovo je veliki udarac za gospodina Vukelića, novljanskog poduzetnika koji je jedan od najvećih pokretača gospodarstva na ovom području, a samim tim i za Grad Novsku", rekao je gradonačelnik Vlado Klasan, prenosi Radio Novska.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene