Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije mogla disati

Nagli izron skoro poguban za slovensku roniteljicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još jednom se pokazalo kako na moru uvijek može biti opasno i kobno, posebice ispod površine. Mlada 19-godišnja Slovenka Jana Miklošić, roneći kod otoka Kaprija na dubini od oko 40 metara osjetila je smetnje u disanju.

Očuh koji je s njom ronio, provjerio je njezinu opremu, a kad su shvatili da sve radi kako treba, Jana je požurila izroniti. Dogodilo se neizbježno. Nesretnu Janu su s otoka Kaprija hitno prevezli u Opću bolnicu Šibenik. Obitelj je sa strepnjom čekala rezultate prvih pretraga, za kamere nisu imali snage.

Pročitajte i ovo Filip Krivak POKROVITELJ ADDIKO Zaroni i aplikacije: Upoznajte ronioca Filipa sa zanimljivim poslom za koji nikada ne biste pogodili da ga radi Ilustracija Turistkinje Dva nepovezana smrtna slučaja s istim uzrokom istog poslijepodneva: Bit će obavljene obdukcije

'Ovdje je dovezena bez svijesti, bez tlaka, radili smo, pozvali smo anesteziološki tim koji je defacto proveo odmah intubaciju i odvezena je na CT glave, rađen je konzilijarni pregled od strane neurologa', objasnila nam je dr. Silvana Burazer. 'Dakle, u 11:30 sati danas je zaprimljena dojava da je na sjevernoj punti otoka Kaprija 19-godišnja Slovenka koja je tu ronila, izronila u besvjesnom stanju', rekla nam je Marica Kosor, glasnogovornica PU Šibensko-kninske.

Nije jasno zbog čega nije mogla disati

S Janom je na 40 metara dubine bio i njen očuh Robert Šturm koji je profesionalni instruktor ronjenja. On i majka Irena u šoku i nevjericu su gledali kako joj doktori pružaju pomoć. 'Nije dobro, onako kako je izgledalo na prvi trenutak', dodala je Burazer. Nagli izroni s velike dubine jedan je od najgorih scenarija za ronioce. Upravo se to desilo i nesretnoj Slovenki iako još nije jasno zbog čega nije mogla disati.

'Preporučuje se, da ljudi su zdravi, u svakom slučaju, treba biti zdrav, medicinski zdrav', pojasnio je Aleksandar Barić, instruktor ronjenja. Nakon primljene pomoći u Općoj bolnici Šibenik, hitno je prevezena na Institut za pomorsku medicinu u Splitu radi tretmana u barokomori. Obitelj strahuje hoće li biti ozbiljnijih ozljeda.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene