456107
456107
456107
456107
456107

NAFTNA MAFIJA Carina pronašla ilegalne spremnike s desecima tisuća litara goriva

  • , 06.11.2016., 12:02
  • Autor:
  • komentara

Na dvije lokacije carinski službenici otkrili su gotovo 50 tisuća litara ilegalnog goriva i postrojenje za pranje nafte.

 
 
 
 
Ilegalno skladište goriva kod Petrinje (Foto: Carina)
Ilegalno skladište goriva kod Petrinje (Foto: Carina)

Pripadnici zagrebačke Službe i Odjela za mobilne jedinice Carine otkrili su 2. studenoga ilegalnu praonicu goriva i podzemne spremnike s naftnim derivatima namijenjenim crnom tržištu.

Prilikom pretrage kuće u okolici Zagreba, gospodarskih zgrada te prijevoznih sredstava kojima se koristio hrvatski državljanin pronađena je i veća količina vatrenog oružja i streljiva, odnosno pet pušaka, pištolj, prigušivač te 5353 komada raznog vatrenog streljiva.

Daljnjom pretragom dvorišnih i drugih objekata pronađeno je postrojenje s opremom za uklanjanje boje i indikatora iz označenih naftnih derivata te veća količina naftnih derivata u ukupnoj količini od 19.900 litara, a koji su se nalazili u spremnicima te u autocisterni hrvatskih registarskih oznaka.

Ilegalno skladište goriva kod Petrinje (Foto: Carina)

Ilegalno skladište goriva kod Petrinje (Foto: Carina)

Da su carinici tog dana imali podosta posla pokazuje i informacija kako su u Petrinji, obavljajući mjere redovnog nadzora nad tvrtkom koja se nalazi na tom području, otkrili pet podzemnih spremnika za skladištenje naftnih derivata. Pregledom spremnika utvrđeno je da se u jednom spremniku nalazi 24.059 litara naftnih derivata, za koje odgovorna osoba tvrtke nije imala propisanu dokumentaciju.

Protiv prekršitelja su podnesene prijave, a roba i postrojenje s opremom bit će oduzeti, objavili su iz Carine.

Ilegalna praonica goriva (Foto: Carina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se