Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na zagrebačkim cestama 98 poginulih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zagrebačkim cestama je u 11 mjeseci ove godine u prometnim nesrećama poginulo 98 osoba, četiri više nego u istom razdoblju lani, a nesreće je skrivilo 86 vozača od kojih je svaki treći bio pod utjecajem alkohola.

Svaka druga poginula osoba stradala je u nesreći kojoj je uzrok bila prebrza vožnja, izvijestila je zagrebačka policija.

Pročitajte i ovo Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama Ilustracija Drugi pobjegao Pijan sjeo za volan i dao po gasu, sletio u kanal i prevrnuo se na krov: Ozlijeđeno trogodišnje dijete

S obzirom da su brzina i alkohol najčešći uzroci prometnih nesreća s najtežim posljedicama u zagrebačkoj policiji kažu kako su ove godine osobitu pažnju posvetili tim prekršajima.

Ukupno je ove godine zabilježeno gotovo 177.000 prometnih prekršaja, od kojih se 10.500 odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola, a 35.000 na prebrzu vožnju, što je svaki peti prekršaj.

Među nesavjesnim vozačima njih 1.254 vozilo je u vrijeme dok im je bila oduzeta dozvola ili im je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom.

U policiji zaključuju kako pojedincima očito ne smeta policijski nadzor i sankcioniranje zbog najtežih prekršaja jer ne samo što nastavljaju upravljati vozilom, već to rade grubo kršeći propise.

Neodgovorno, pa čak i drsko ponašanje pojedinaca u prometu na cestama, a u prvom redu vozača, vrlo često dovodi do prometnih nesreća, pa i najtežih, odnosnoonih s poginulim osobama, kažu u policiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene