Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog njega se nalazi pred sudom

Na suđenju Ivanu Mravku danas svjedoči Rade Buljubašić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje bivšem predsjedniku uprave HEP-a Ivanu Mravku i trojici voditelja tog javnog poduzeća trebalo bi se nastaviti svjedočenjem povratnika iz Australije Rade Buljubašića, zbog čijeg navodno fiktivnog zapošljavanja su se Mravak i ostali i našli na optuženičkoj klupi zagrebačkog Županijskog suda.

Mravka, Željka Dorića, Mladena Belju i Aleksandra Bernika tereti se da su Buljubašiću priskrbili nezakonitu korist veću od 600 tisuća kuna, a svoje poduzeće oštetili za oko 760 tisuća kuna.

Pročitajte i ovo Paula Klaić Saulačić - 1 Poginula tri radnika Barbarićeva amnezija na suđenju, odvjetnici upozoravaju: "Kao da je svjedočio portir HEP-a, a ne direktor jedne od najmoćnijih tvrtki u državi" Račun Stiglo i pojašnjenje Zašto jedan račun dolazi kasnije od ostalih? "To traje duže vrijeme. Ne znam u čemu je problem"

>> Mravak: Nisam kriv za fiktivno zapošljavanje Buljubašića

Buljubašić je navodno od svibnja 2006. do kolovoza 2009. primao plaću od HEP-a, iako nije dolazio na posao, a od te državne tvrtke je kupio stan po povlaštenoj cijeni, 70 posto nižoj od tržišne. On je medijima priznao da je u stvari radio u središnjici HDZ-a, no u optužnici se to ne navodi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene