Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NADZORNA KAMERA

Tko je muškarac koji je bacio dimnu bombu na splitsko sjemenište?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepoznati počinitelj na splitsko je Nadbiskupsko sjemenište danas bacila dimnu bombu. Šteta je mala, a ravnatelj napad povezuje s aktualnom raspravom o zdravstvenom odgoju.

Jučer u 12:35 sati nepoznata je osoba bacila dimnu bombu kućne izrade u predvorje Nadbiskupskog sjemeništa i Nadbiskupijske klasične gimnazije u Splitu. O tome je javnost obavijestio dr. Mladen Parlov, ravnatelj Nadbiskupskog sjemeništa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih Zoran Milanović u Splitu - 3 u Splitu FOTO Osvanuli uvredljivi grafiti na račun Milanovića: "Dođi u Split ako smiješ, ruska prostitutko"

>> Nekoliko stotina ljudi na skupovima podrške zdravstvenom odgoju

On kaže kako je bomba izazvala malu materijalnu štetu, ali i veliku nelagodu. 'Nadzorne kamere otkrivaju kako je riječ o mlađoj osobi, kapuljačom prekrivena lica, koja baca bombu u predvorje zgrade, a istodobno pazi da je kamera ne snimi. Osobno izražavam duboku žalost zbog tog bezumnog čina. Nadam sam da dotična osoba nije ni znala što čini te koje su moguće posljedice takvog čina', zaključio je Parlov kojega brine pitanje o motivima tog čina te zaključuje kako je vjerojatni povod rasprava oko zadravstvenog odgoja u školama.

'Vjerojatno je kako je bacanje bombe povezano s aktualnim medijskim polemikama na temu spolnog odgoja u osnovnim i srednjim školama, a što u pojedinim medijima prerasta u pravu kršćanofobiju i izljeve mržnje protiv Katoličke Crkve. S nelagodom se moramo upitati: što je sljedeće? Jesu li na redu prave bombe te ubijanja svećenika, redovnika i redovnica, kao što je to bilo poslije '45? Kome trebaju sve veće i dublje podjele u hrvatskom društvu? Kome smeta drugačije mišljenje i sloboda izražavanja?', zapitao je Parlov i pozvao da u ime razuma i humanizma svi kažemo dosta.

'Dosta je javnog netolerantnog govora i poticanja na mržnju, bez obzira odakle dolazili! Dosta je javnog izrugivanja onih koji su drugačiji i misle drugačije! Apeliram na sve urednike medija da ne objavljuju priloge koji potiču na mržnju i netoleranciju, bez obzira tko im je autor. Administratori pojedinih portala trebali bi skinuti svaki post koji u sebi nosi mržnju prema bilo kome. Jedino svi zajedno, u odgovornosti prema vlastitim riječima i djelima, poštivajući druge osobe i njihova uvjerenja, možemo izgraditi humanije, pravednije i bolje društvo. A valjda to svi želimo', poručio je dr. Mladen Parlov.

Njegove tvrdnje o navodnoj povezanosti napada dimnom bombom s aktualnom raspravom o zdravstvenom odgoju nije bilo moguće potvrditi. (D.M./Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene