Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Pao" na graničnom prijelazu Tovarnik

Bugarin u Hrvatsku pokušao prešvercati 284.000 kutija cigareta

Zaplijenjeno 28.400 šteka cigareta (Foto: Dnevnik.hr)
Zaplijenjeno 28.400 šteka cigareta (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Zaplijenjeno 28.400 šteka cigareta (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Na graničnom prijelazu Tovarnik zapriječen je nezakonit unos u Hrvatsku 28.400 šteka cigareta marke Regina koje je u teretnom vozilu bugarskih registracijskih oznaka pokušao uvesti 52-godišnji bugarski državljanin.

Na konferenciji za novinare u ponedjeljak na graničnom prijelazu Tovarnik, voditelj Odjela granične kontrole Policijske uprave vukovarsko-srijemske Josip Baotić rekao je da su kontrolom carinskih obilježja odnosno plombi na teretnom vozilu uočene preinake pa su obavili detaljan pregled vozila i pronašli ukupno 284.000 kutija odnosno 28.400 šteka cigareta marke Regina.

Pročitajte i ovo Poskupljenje cigareta, ilustracija Udar na budžet Novo poskupljenje cigareta: Nekima cijena raste za čak 30 posto Ilustracija od 3. travnja Novi val poskupljenja cigareta: Pogledajte nove cijene

Protiv 52-godišnjaka, koji je priznao počinjenje kaznenog djela, podnesena je kaznena prijava.

"Vozač je prijavio da prevozi hranu za ptice i PVC folije", rekao je pročelnik Područnog carinskog ureda Osijek Berislav Leko.

"Carinska vrijednost cigareta bez obračunatih davanja iznosi 2,8 milijuna kuna, a kada pribrojimo carinu, trošarinu i PDV dolazimo do ukupnog iznosa od 9,5 milijuna kuna", izvijestio je Leko te dodao da su cigarete bile namijenjene tržištu Italije. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene