Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijednost 4,6 milijuna kuna

Na Bajakovu zaplijenjeno 49.000 parfema

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Carinici su na graničnome prijelazu Bajakovu spriječili pokušaj krijumčarenja u Hrvatsku 48.892 parfema raznih vrsta, vrijednih 4,6 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prijelaz Tovarnik Na granici zaustavili teretno vozilo i pogledali ispod madraca: Iznenadilo ih što su pronašli Slika nije dostupna Akcija na Bajakovu Zaplijenjeni parfemi vrijedni 4,5 milijuna kuna

Parfeme su otkrili u tegljaču turskih registarskih oznaka kojim je upravljao 43-godišnji turski državljanin, rečeno je na konferenciji za novinare predstavnika vukovarske Carinarnice i vukovarsko-srijemske Policijske uprave. Pročelnik Carinarnice Hrvoje Čović istaknuo je kako je riječ o dosad najvećoj zapljeni parfema u Republici Hrvatskoj. Po njegovim riječima, na teretnom ulazu Carinske ispostave Bajakova, u tegljaču turskih registarskih oznaka u subotu je prijavljen provoz tekstilne robe za Francusku, ukupno 427 kartona bruto težine 19.202 kilograma i vrijednosti 67.000 eura.

Pri pregledu kamiona carinici su posumnjali da je u tegljaču druga roba te su pronašli 48.892 parfema 25 vrsta, rekao je Čović, dodajući kako se teretna vozila koja robu prevoze pod TIR oznakom u pravilu ne pregledavaju, nego samo prolaze kroz carinu, osim ako ne postoji sumnja u krijumčarenje. Protiv vozača, koji je izjavio kako nije znao što prevozi, pokrenut je prekršajni postupak i izrečena mu je novčana kazna od 20.000 kuna, a tegljač je oduzet u korist Republike Hrvatske. Također je rečeno kako je turski vozač pokušao prokrijumčariti parfeme vikendom navečer zbog smanjene pozornosti carinika. 'To što nije uspio, dokaz je visoke motiviranosti naših carinika u suzbijanju svih vrsta krijumčarenja na X. paneuropskom koridoru', rekao je Čović.

Na pitanje novinara što će biti sa zaplijenjenim parfemima načelnik granične policije vukovarsko-srijemske Policijske uprave Tomislav Iljić je odgovorio kako se najprije treba utvrditi je li riječ o originalnim ili lažnim proizvodima. Ako je riječ o lažnim proizvodima, oni će se uništiti, a ako se radi o orginalnim parfemima, oni postaju vlasništvo hrvatske države uz obvezu obavještavanja vlasnika licencije, rekao je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene