444220
444220
444220
444220
444220

GUŽVE, KOLONE, NESREĆE... Doznajte koje pravce izbjegavati

  • , 22.07.2016., 16:45
  • Autor:
  • komentara

Zbog prometnih nesreća i radova na prometnicama kolone su u porastu, Hrvatski autoklub poziva vozače na oprez i za strpljenje i razumijevanje.

 
 
 
 
Prevrnuta brodica na A1 stvorila gužvu (Video: Vijesti u 17h)
Prevrnuta brodica na A1 stvorila gužvu (Video: Vijesti u 17h)

16:45 - Oko 12.30 sati na 235. kilometru A1 u smjeru Splita, prevrnula se prikolica na kojoj je bila brodica. HAK javlja kako je brodica uklonjena s autoceste A1, nakon tunela Sveti Rok, na 235. km (vijadukt Baričevići) te je otvoren tunel Sveti Rok u smjeru Splita, no zbog gustog prometa vozi se usporeno, u koloni od oko 5 km.

Zbog teretnog vozila u kvaru na 3. km državne ceste DC10 od čvora Sveta Helena prema čvoru Luka, promet teče usporeno pretjecajnim trakom.

Pojačan je promet na zagrebačkoj i riječkoj obilaznici u oba smjera, na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i autocesti A2 Zagreb-Macelj u oba smjera, autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, A6 Rijeka-Zagreb u smjeru Rijeke, A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba, duž Jadranske magistrale (osobito na prilazima Zadru, Šibeniku i Dubrovniku te na dionici Split-Omiš-Makarska), kod tunela Učke u smjeru Rijeke, na autocesti A7 kod čvora Matulji te prema otoku Krku, na Krčkom mostu i na cestama u Istri.

Na naplati Lučko, na izlazu s autoceste A1 u smjeru Zagreba kolona je oko 1 km. Pojačan je promet i na ulazu prema Karlovcu, no nema dužih čekanja. Na naplati Demerje nema čekanja.

Vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila, osobito tijekom vožnje u koloni.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u središnjoj Hrvatskoj.

Zbog prometne nezgode na Slavonskoj aveniji u Zagrebu, promet je u smjeru istoka obustavljen kod raskrižja s Ulicom Ljudevita Posavskog, zbog prevrnutog teretnog vozila.

Dvosmjerno se vozi, zbog radova, na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Okučani (od 136. do 141. km).

Za sav promet zatvorene su ceste:

DC2 Podravska magistrala (DC2) u Virovitici. Obilazak za teretna vozila je: Lukač-Gradina-Suhopolje-Slatina, a za ostala vozila je gradskim ulicama;
DC29 između Marije Bistrice i Kašine (sanacija odrona između Laza i Marije Bistrice). Obilazak: DC3 Soblinec-Novi Marof-DC24-Zlatar Bistrica-DC29-Marija Bistrica i obrnuto;
most Hambarište na DC42 Vrbovsko-Ogulin. Obilazak za vozila do 15t je lokalnom cestom LC58036 Vrbovsko-Kučaj-Okruglica, a za vozila preko 15t autocestama A1 i A6 (čvor Vrbovsko-čvor Bosiljevo 2- čvor Ogulin).
D50 u Gospiću, zbog radova u Bilajskoj ulici (do 28. srpnja);
spoj državnih cesta DC219 Ulica Domovinskog rata i DC1 Vukovarska ulica (bivša Splitska ulica) u Sinju;
lokalna cesta Dugi Do-Vrhovine (LC59139) na križanju s magistralnom prugom Oštarije-Knin-Split, od 8 do 18 sati (osim subotama i nedjeljama, do 1. kolovoza).

Do 30. srpnja svakodnevno od 07:00 do 12:00 prekida se promet županijskom cestom Slunj-Cetingrad (ŽC3258) zbog razminiranja. Vozila se propuštaju svakog punog sata po 15 minuta.

Do 25. srpnja zbog radova je zatvorena Ulica grada Vukovara u Zagrebu, na dijelu od Ulice Hrvatske bratske zajednice do Av. Marina Držića (južni kolnik). Obilazak: Ulica Hrvatske bratske zajednice - Slavonska avenija -Avenija M. Držića.
Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

Podravskoj magistrali u Kloštru Podravskom (do 1. listopada od 7 do 18 sati);
DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno i Novi Glog-Kenđelovac;
DC8 Jadranskoj magistrali između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice; na " Obilaznici Trogira";
državnoj cesti DC228 Jurovski Brod-Ozalj u Ozlju, zbog klizišta, vozila ukupne mase do 3,5 t voze jednim trakom. Obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC6 Jurovski Brod-Netretić-Karlovac.

13:00 - Policija čeka dizalicu kojom će se ukloniti brodicu s prometnice, rekao je za Dnevnik.hr Elis Žodan, glasnogovornik PU splitsko dalmatinske. Prema prvim informacijama u ovoj nesreći nema ozlijeđenih. U tijeku je očevid nakon kojeg će biti poznato više informacija.

'Zbog prometne nezgode (prevrnuta brodica) na autocesti A1, između čvorova Sveti Rok i Maslenica, na 235. km (vijadukt Baričevići) u smjeru Splita vozi se suženim kolnikom, otežano, uz ograničenje brzine od 40km/h i u koloni od oko 3 km.

Privremeno je prekinut promet kroz tunel Sveti Rok u smjeru Splita, a kolona je oko 1 km. Kolone su i na čvoru Sveti Rok, na izlazu prema Gračacu oko 2 km.

Moguć je obilazak državnim cestama DC50 i DC54 od čvora Sveti Rok preko Gračaca i Zatona Obrovačkog do čvora Maslenica te od čvora Gornja Ploča državnom cestom DC522 prema Udbini i dalje prema Gračacu', izvijestili su iz HAK-a.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se