Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bavili se pustolovnim utrkama

Muškarci stradali na Rječini imali svu zaštitnu opremu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijskim očevidom na mjestu pronalaska dvojice mrtvih muškaraca kod jezera Valići na Rječini utvrđeno je da su obojica bili odjeveni u zaštitna neoprenska odijela i prsluk te da su na glavi imali zaštitne kacige, a u blizini tijela pronađen je sportski čamac dvosjed, izvijestila je PU primorsko-goranska.

Policija je javila da je riječ o 29-godišnjaku iz sela Zastenice u općini Čavle te o 34-godišnjaku iz sela Jušići u općini Matulji, ne objavljujući njihova imena. Doznaje se da su smrtno stradali sportaši Dejan Ljubas i Dalibor Kalčić. Bavili su se pustolovnim utrkama te triatlonom i ostvarivali vrhunske rezultate.

Policija je priopćila da su tijela pronađena jučer na akumulacijskom jezeru Valići u srednjem toku Rječine. Uz policiju, u izvlačenju tijela i očevidu su sudjelovali pripadnici HGSS Stanice Rijeka a na mjestu događaja bio je i liječnik sudske medicine.

Pročitajte i ovo Gužva u Frankopanskoj ulici - 4 Zanimljivi podaci Kako su glasale žene, za koga nisu glasali muškarci, kome su povjerenje dali mladi? Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama

>> Tragedija: Dvojica kajakaša poginula pri spuštanju niz rijeku

Tijela su prevezena na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Rijeci radi obdukcije.

HGSS je u svom priopćenju iznio pretpostavku da su stradali pri spuštanju kajakom niz Rječinu, kada ih je povukla 'rola' koja se stvara nakon preljevne brane kod mjesta Lukeži, nekoliko stotina metara uzvodno od jezera. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene