Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pucao i prijetio da će se raznijeti

Okončana drama kod Belog Manastira: Predao se muškarac koji je pucao na policiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac koji je u subotu nakon prijave za obiteljsko nasilje u mjestu Šećerana, pucao prema policiji te se potom zatvorio u kuću i prijetio da će aktivirati ručnu bombu, predao se u nedjelju ujutro nakon 11 sati pregovora.

Muškarac u naselju Šećerana koji je u subotu pucao po policajcima i prijetio da će aktivirati ručnu bombu, nakon višesatnog pregovaranja, u 3:17 sati predao se policiji. Iz PU osječko-baranjske su nam potvrdili da je situacija riješena te da tijekom postupanja nije bilo ozlijeđenih osoba.

Pročitajte i ovo Incident u Chicagu incident u Chicagu VIDEO Policija zaustavila muškarca jer nije bio vezan, a onda je počela drama: Ispalili su prema njemu 96 metaka za 41 sekundu Policija na terenu nakon pucnjave na zagrebačkoj Trešnjevci Pucnjava na Trešnjevci VIDEO Užas u Zagrebu: U muškarca ispalio nekoliko hitaca pa pobjegao!

Prethodno je oko 1:30 od policije zatražio nazočnost medija i time uvjetovao svoju predaju, no predomislio se sat vremena kasnije, pa su pregovori nastavljeni sve do 3:17 kada se predao.

Tijek događaja:

U mjestu Šećerana pored Belog Manastira od 16 sati vladalo je opsadno stanje nakon incidenta u kojem je 35-godišnji muškarac pucao prema policiji te zaprijetio aktiviranjem ručne bombe. Muškarac se nakon toga zatvorio u kuću te je nastavio prijetiti da će se raznijeti. Obitelj navedenog muškarca je nakon dolaska policije odvedena na sigurno.

Glasnogovornik PU Osječko-baranjske potvrdio je kako je bilo prijavljeno obiteljsko nasilje negdje iza 16 sati te su se pripadnici Specijalne policije uputili na mjesto događaja pri čemu je osumnjičenik pucao prema policiji.

Pripadnici specijalne policije pregovarali s njim skoro jedanaest sati, a u međuvremenu su se začuli i novi pucnjevi, zadnji put oko 21:20 sati.

''Specijalna jedinica policije ima svoju taktiku pregovaranja. Svima je u cilju sigurnost i samog osumnjičenog, policijskih službenika kao i građana. Možemo potvrditi da je bilo hitaca, ali što se točno dogodilo pokazat će očevid'', rekao je Dario Premec, glasnogovornik PU Osječko-baranjske.

Glasnogovornik PU Osječko-baranjske potvrdio je da je prije ovog incidenta policija već prije imala nekoliko postupanja prema osumnjičenom.

Reporter Dnevnika Nove TV s terena je javio da je mjesto Šećerane blokirano i da mu se nemoguće približiti, a tako je i ostalo tijekom cijele akcije pregovaranja. Više medija, koji se pozivaju na neslužbene izvore, prenosi da su se tijekom pregovaranja u nekoliko navrata čuli pucnjevi te da se u jednom trenutku začula i eksplozija.

'Danas oko 16,01 sati u Policijskoj postaji Beli Manastir zaprimljena je dojava o obiteljskom nasilju u mjestu Šećerana. Dolaskom na mjesto događaja počinitelj (1982.) je ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja prema policijskim službenicima te prijetio da će aktivirati ručnu bombu. Tom prilikom nitko nije ozlijeđen, a nakon čega se sam zatvorio u stan. Članovi obitelji koji stanuju na istoj adresi nalaze se na sigurnom, a na mjesto događaja upućena je Specijalna jedinica policije Osijek i pregovaranje je u tijeku", priopćila je ranije policija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene