Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završetak afere

MUP i DORH: Slučaj Daimler je u nadležnosti USKOK-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Ministarstvo unutarnjih poslova RH i Državnog odvjetništva RH (DORH) priopćeno je kako je od početka kriminalističkog istraživanja u slučaju Daimler 'spomenuti predmet vođen u nadležnosti USKOK-a'.

'U vezi sa statusom i stvarnom nadležnošću u predmetu Daimler ističemo da je od trenutka započinjanja kriminalističkog istraživanja spomenuti predmet vođen u nadležnosti USKOK-a. Svi izvidi u vezi s ovim predmetom, kao i suradnja putem međunarodne pravne pomoći s njemačkim i američkim pravosudnim tijelima, provodili su se zbog osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo iz nadležnosti Zakona o USKOK-u. Sukladno tome i zahtjevi policiji za provođenjem izvida dostavljani su od strane USKOK-a s kojim su vođene i sve koordinacije vezane za spomenuti predmet', navodi se u zajedničkom priopćenju glasnogovornika MUP-a Krunoslava Borovca i glasnice DORH-a Martine Mihordin.

Pročitajte i ovo Ilustracija U više država Trojica Hrvata prošvercala stotine kilograma droge po Europi, USKOK otkrio kako su to učinili Ilustracija Istraga Akcija USKOK-a u Splitu, pod istragom tri osobe

>> Afera Daimler: Određen 48-satni pritvor za vlasnike IM Metala

'Nakon što je dovršena ova faza kriminalističkog istraživanja, u kojoj su utvrđena kaznena djela zlouporaba položaja i ovlasti iz članka 337. st. 1. i 4. KZ-a i pranje novca iz članka 279. st. 2 KZ-a za trojicu osumnjičenika, predmet je ustupljen Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu kao stvarno nadležnom državnom odvjetništvu', zaključuje se u priopćenju MUP-a i DORH-a. (Hina)



 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene