Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Moj sin nije ubio Anitu Kulaš'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
- Ja sam uvjerena da je moj sin nedužan i on sada nevin leži tamo gdje leži, izjavila je Milica Ščanćar, majka Stjepana Ščanćara iako je njezin sin policiji priznao ubojstvo 17-godišnje Anite Kulaš i potanko opisao kako se zločin dogodio.

Policija i Županijsko državno odvjetništvo Velike Gorice dovršili su kriminalističku obradu nad 24-godišnjakom, grobarom u Cerju, za kojeg se osnovano sumnja da je počinio teško ubojstvo 17-godišnje Anite Kulaš, za kojom se tragalo od listopada prošle godine. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ubojica Anite Kulaš osuđen na 27 godina zatvora Slika nije dostupna Priveden osumnjičeni za ubojstvo Anite Kulaš

Istaknuo je da je nakon pet mjeseci intenzivnog rada policija razriješila veliku nepoznanicu vezanu uz nestanak 17-godišnje djevojke Anite Kulaš, koja je jučer ujutro pronađena mrtva, zakopana na groblju u sesvetskome naselju Cerju.
Osumnjičeni 24-godišnjak priveden je u Istražni centar Županijskoga suda u Zagrebu.
 
Privedeni 24-godišnjak policiji je priznao da je Anitu ubio, rekavši kako se petljala u njegovu vezu s djevojkom, Anitinom prijateljicom.
 
Rekao je da ubojstvo nije planirao, nego je "u jednom trenutku došlo samo po sebi".
 
Ubojica je Anitu Kulaš rukama zadavio, a zatim je od vezica s njezinih tenisica načinio četverostruku omču oko njezina vrata, čvrsto je stegnuo i zavezao čvor. Kako bi prikrio ubojstvo, mrtvu je Anitu ubacio u otvoreni grob i prekrio je slojem zemlje.
Naime, kao zaposlenik pogrebnog poduzeća, prije ubojstva pripremio je grob za ukop i znao je da će idućeg dana u njemu biti pokopana jedna osoba, a u tom je ukopu i osobno sudjelovao.
 
Te je noći padala kiša, tako da se zemlja još više slegla i prilikom pokopa nije se primijetilo da je ispod Anitino truplo, rekao je Tomurad.

Roditelji maloljetne Anite Kulaš njeno su nestanak prijavili 6.
listopada 2006. zagrebačkoj Policijskoj upravi, navodeći da su je prijateljice posljednji put vidjele 3. listopada navečer na postaji u Lukarišću, kod Inine benzinske postaje, kada je bila u autobusu kojim se vraćala iz Dugog Sela.
 
Policija je sastavila posebnu ekipu kako bi pronašla nestalu Anitu, u pet mjeseci obavila je 332 razgovora s mnogim osobama te provjerila i odbacila navode da je djevojka žrtva trgovanja ljudima.
 
U istrazi je utvrđeno da bi se u vezu s nestankom Anite Kulaš mogao dovesti njezin 24-godišnji poznanik. U četvrtak, 1. ožujka, policija je nad 24-godišnjakom počela kriminalističku obradu.
 
Utvrdila je da je 3. listopada prošle godine navečer pričekao Anitu u neposrednoj blizini njezine kuće kako bi s njom raspravio o upletanju u njegovu vezu s djevojkom.
 
Nakon toga svojim ju je golfom, koji je poslije prodao, odvezao najprije do svoje kuće, gdje su razgovarali, a zatim
do groblja u Cerju, gdje su oko sat i pol do dva sata nastavili
razgovarati.
 
Nakon toga ju je zadavio te bacio u grob i zakopao.
Osumnjičenik je zahvaljujući SMS-porukama, koje je razmjenjivao sa svojom djevojkom koja je te večeri bila s Anitom, znao gdje Anitu treba pričekati.
 
Nakon ubojstva još je tri dana s Anitina mobitela odgovarao na SMS-poruke, a zatim ga je zapalio i bacio.
Tijekom kriminalističke obrade, na prijedlog Županijskoga državnog odvjetništva Velike Gorice, istražni sudac Županijskoga suda u Zagrebu naredio je ekshumaciju, a u grobu je pronađena mrtva Anita Kulaš.
 
Obdukcijom je utvrđeno kako je umrla nasilnom smrću i da je
zadavljena.
 
U premetačini kuće u kojoj je boravio osumnjičenik pronađeni su ručna bomba, stari pištolj i 25 komada streljiva, a u vikendici, na području Zeline, poluautomatska puška i nešto streljiva koje je ilegalno držao njegov otac.
 
Protiv osumnjičenika, nakon dovršene kriminalističke obrade,
Županijskome državnom odvjetništvu u Zagrebu podnesena je kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kažnjivo djelo teškog ubojstva.
 
Osumnjičenik je završio osnovnu školu i nakon toga je kod
više privatnih poduzetnika radio fizičke poslove. Živio je kod
roditelja.
 
Tomurad je najavio da će policija za nekoliko dana taj predmet dostaviti ovlaštenom odvjetništvu na daljnji postupak.
Rekao je kako se još mora obaviti DNK-analiza Anite Kulaš, a mora se pretražiti i golf osumnjičenika, koji je policija pronašla na karlovačkom području, gdje ga je prodao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene