Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šok na zadarskom Vitrenjaku

Zadar: Mladić se na plaži ubo na narkomansku iglu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kad krenete na plažu u potrazi za suncem i osvježenjem u moru, najmanje što očekujete da ćete se nabosti na odbačenu narkomansku iglu. No, upravo to dogodilo se 21-godišnjaku na popularnoj plaži Vitrenjak u Zadru.

'Sjedio sam na ručniku i ruku ispružio na pijesak. Kad me ubolo, isprva nisam ni primijetio da je riječ o igli, tko bi je očekivao na sred plaže. Tek kad sam bolje pogledao, vidio sam iglu i izvadio je. Oko mene je bilo dosta obitelji s djecom tako da je pravo čudo da se još netko nije ubo', ispričao je Jutarnjem listu nesretni student, koji se odmah podvrgnuo testiranju na hepatitis. Igla na koji se ubo, bila je namjerno postavljena prema gore, i to na mjestu gdje se tijekom dana nalaze mnogi kupači, a među njima i djeca.

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće

>> Uboli se na igle tražeći boce po kontejneru

U zadarskoj bolnici dobio je dva cjepiva, protiv tetanusa i hepatitisa B, a nakon toga upućen u epidemiološku službu Zavoda za javno zdravstvo. 'Moram ponoviti testiranje za mjesec dana kako bi bili sigurni. Nadam se da će moj slučaj svima biti upozorenje', rekao je mladić. Kako je virus hepatitisa iznimno osjetljiv na vanjske utjecaje i ne može preživjeti na visokim temperaturama, u Zavodu se nadaju kako je vjerojatnost da je 21-godišnjak zaražen tim virusom znatno umanjena.

'Iglu na Vitrenjaku je vjerojatno bacio netko tko je spavao na plaži. Na sreću, riječ je o maloj količini virusa, ali svejedno je vrlo neugodno što mora prolaziti osoba koja se ubode na iglu, od cijepljenja do testiranja', rekao je za Jutarnji Siniša Kabić, predsjednik udruge Porat, koja se jedina bavi skupljanjem odbačenih šprica u Zadru. Isto tako, oni godina bezuspješno pokušavaju gradske vlasti nagovoriti da osvijetle narkomanska gnijezda te da djelatnike Čistoće adekvatno opremi za skupljanje takvog otpada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene