Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mladić klinički mrtav tri dana nakon fizičkog sukoba s policajcem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tragičan događaj u Bjelovaru. 22-godišnji vozač Josip Matić, koji je prije tri dana teško ozlijeđen u sukobu s policajcima, od danas je u stanju moždane smrti.

Policija priznaje prekomjernu primjenu sile i prekoračenje ovlasti od strane svog djelatnika Danijela Fištrovića, a obitelj nesretnog mladića optužuje policiju. 

Pročitajte i ovo Teška prometna nesreća u Bjelovaru Poginuo vozač traktora Policija objavila detalje teške nesreće na bjelovarskoj obilaznici Ilustracija Gdje će im duša? Oprez, kriminalci imaju novu metodu! Opet prevarili ženu kojoj su već uzeli desetke tisuća eura, pogledajte kako su je sad nasamarili

Sukob se dogodio u nedjelju ujutro, kad su pripadnici interventne policije zamijetili vozilo koje se cestom kretalo čudnom putanjom.

U vozilu su zatekli tri alkoholizirana mladića i pokušali ih legitimirati. No, jedan od njih trojice nasrnuo je na policajca i srušio ga na tlo.

Drugi je policajac, s namjerom da zaštiti kolegu, udario mladića šakom u glavu. Mladić je pao i udario glavom o kolnik te ostao bez svijesti, kažu u policiji.

Policajci su tada odmah pozvali Hitnu pomoć, a mladić je na kraju prevezen u KBC Rebro, no danas je pao u kliničku smrt.

Bjelovarsko-bilogorska policijska uprava izrazila je žaljenje zbog događaja te su priznali da je njihov djelatnik primijenio prekomjernu silu s obzirom na okolnosti i prekoračio ovlasti.

Policajac je suspendiran, oduzeto mu je oružje i značka, no moguće podizanje kaznene prijave ili uhićenje ovisi o činjenicama koje će utvrditi istraga ODO-a.

No, obitelj nesretnog mladića i prijatelji koji su tada bili s njim imaju drugu priču. Tvrde da razloga za takvo nasilje nije bilo, a i da su policajci mogli spriječiti udarac glavom u tlo.

- On ga je udario i on je prvo pao na auto, a onda je počeo padati na tlo. Drugi policajac mogao ga je uhvatiti, ali se samo odmaknuo i moj brat je udario glavom u ivičnjak. Onda su ga kao vreću smeća primili i doslovce ga bacili u kombi, čuo se jak udarac kad su ga bacili unutra, tvrdi Stjepo Matić, brat stradalog mladića.

Prijatelj dvojice braće dodaje da je policijsko izviješće točno u 50 posto toga, dok je ostalo laž.

Brat i prijatelji naglasili su kako su više puta čuli da bjelovarski policajci govore kako je došao kraj svima koji 'rade probleme' po Bjelovaru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene