Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smrt na Ultri

Mladić u Splitu bježao od policije, progutao vrećicu s marihuanom i umro

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pokušavajući pobjeći i od policije sakriti drogu tijekom završne splitske večeri Ultra Europe Festivala, 24-godišnji mladić iz Splita umro je u nedjelju navečer od gušenja nakon što je progutao plastičnu vrećicu s manjom količinom marihuane.

Splitska policija izvijestila je u ponedjeljak kako je 24-godišnjaka sinoć oko 20:30 sati zaustavila kod poljudskog stadiona zbog sumnje da kod sebe ima drogu, a nakon što su od njega tražili da im pokaže osobne dokumente, on se dao u bijeg.

Pročitajte i ovo Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..." Maltretiranje djevojke u Splitu Kriminalistička obrada u tijeku Dvije nasilnice iz Splita noć provele u policijskoj postaji: Prijeti im visoka kazna

"Nakon što su ga sustigli, policijski službenici 24-godišnjem hrvatskom državljaninu stavili su sredstva za vezivanje radi otklanjanja mogućnosti ponovnog bijega te su zajedno krenuli prema službenom vozilu radi dovođenja u službene prostorije. Tijekom dolaska do službenog vozila 24-godišnjaku je iznenada pozlilo. Policijski službenik odmah je istom pokušao pomoći, dok je drugi policijski službenik pozvao liječničku pomoć koja je ubrzo stigla na mjesto događaja i osobu odvezla u bolnicu. Naknadno smo izviješteni kako je 24-godišnjak preminuo", kažu u policiji.

O tom događaju izvijestili su splitsko Županijsko državno odvjetništvo koje je naložilo obdukciju radi utvrđivanja uzroka smrti te su najavili očevid.

Neslužbeno se doznaje da je mladić progutao plastičnu vrećicu s manjom količinom marihuane koja mu je zapela u dušniku, zbog čega se ugušio, no obdukcija će pokazati pravi uzrok smrti.

Na Ultri u nedjelju uhićene 102 osobe

Inače, policija je prije, za vrijeme i nakon završne splitske večeri Ultra Europe Festivala sinoć privela ukupno 102 osobe, od kojih je njih 95 prekršajno prijavljeno zbog posjedovanja droge, a zabilježeno je i šest prekršaja protiv javnog reda i mira. Policija je zaplijenila 141 komad ecstasyja, 67,76 grama marihuane, 12,38 grama amfetamina, 5,67 grama MDMA-a, 3,84 grama hašiša i 0,72 grama heroina.

Ukupno u sva tri dana održavanja festivala splitska je policija privela 339 osoba zbog prekršaja vezanih uz droge, 28 prekršaja počinjeno je protiv javnog reda i mira, a protiv deset osoba podnesene su kaznene prijave zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Policija je ukupno zaplijenila 1097 komada ecstasyja, 342,19 grama marihuane, 60,03 grama kokaina, 105,93 grama amfetamina, 39,27 grama MDMA, tri komada LSD- a, 4,69 grama hašiša i 0,72 grama heroina.
Liječnik županijske Hitne pomoći Mate Kasalo kazao je kako su sinoć imali 18 intervencija, mahom stranaca, od čega je devet osoba prebačeno na hitne prijeme KBC-a Split. Dio ih je u bolnici završio zbog alkohola i droge, a dio zbog lomova i uganuća.

Festival se u ponedjeljak seli na Zlatni Rat u Bolu na Braču, dan kasnije u utorak u Hotel Amfora na Hvaru, a posljednjeg dana, u srijedu, na Fort George u Visu. (Hina)
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene