Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbacuje optužbe

Mirko Cetinski: Nisam sudjelovao u protuzakonitoj prodaji nekretnina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mirko Cetinski odbacuje bilo kakvu kaznenu odgovornost u pogledu kupoprodaje nekrentina u kojima je sudjelovalo trgovačko društvo Kermas ulaganja d.o.o.

Kao i to da je na štetu toga trgovačkog društva pribavio protupravnu imovinsku korist navodnim neovlaštenim posredovanjem u kupoprodaji, izvijestio je njegov odvjetnik Ljubiša Drageljević, u povodu priopćenja istarska Policijske uprave o podnošenju posebnog izvješća - kaznene prijave protiv Mirka Cetinskog zbog navodnog počinjenja kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Mirko Cetinski, kako napominje odvjetnik, nema svojstvo odgovorne osobe u trgovačkom društvu Kermas ulaganje, pa stoga nije mogao počiniti kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, budući da se to kazneno djelo može počiniti jedino ako osumnjičenik ima svojstvo odgovorne osobe. Redarstvenim vlastima Mirko Cetinski je već, kako se navodi, izjavio kako nije sudjelovao ni u jednoj radnji u svezi s kupnjom nekretnina u korist spomenutog trgovačkog društva, niti da je počinio kazneno djelo za koje ga se sada sumnjiči i prijavljuje Županijskom državnom odvjetništvu u Puli.

Pročitajte i ovo Ilustracija Javne politike Jedna od osnovnih potreba u Hrvatskoj je postala luksuz: Je li moguć zaokret? Slika nije dostupna Malverzacije zemljištem Cetinski opovrgnuo primanje provizije od 2,5 milijuna kuna

'Mirko Cetinski će se o svemu detaljnije očitovati nakon što mu bude omogućen uvid u spomenuto posebno izvješće istarske Policijske uprave', napominje odvjetnik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene