Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unatoč zahtjevu USKOK-a

Milkoviću ukinut istražni zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suspendiranom glavnom izvršnom direktoru Ine i bivšem direktoru Crosca Bojanu Milkoviću danas je ukinut istražni zatvor u kojem je proveo posljednja dva mjeseca zbog USKOK-ove sumnje da je zajedno s bivšim voditeljem remonta platformi u Croscu Miroslavom Pacakom primio gotovo osam milijuna kuna mita i krivotvorio službene isprave.

Iako je USKOK tražio da mu se istražni zatvor produlji za još mjesec dana zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke te ponavljanja kaznenog djela sudac istrage Ratko Šćekić zaključio je da se te opasnosti mogu otkloniti drugim sigurnosnim mjerama, izjavio je Milkovićev odvjetnik Goran Mikuličić.

Pojasnio je da je umjesto pritvora sudac Milkoviću zabranio svaki kontakt s 11 svjedoka koji nisu ispitani u ovoj istrazi. Također sud će od INE gdje je Milković i dalje zaposlen tražiti da mu se onemogući rad na poslovima na kojima bi mogao ponoviti nedjelo, odnosno zabraniti mu pregovore o novim poslovima i sklapanje ugovora.

Sudac Šćekić je izjavio da će Milkovićevu zabranu kontaktiranja sa svjedocima nadzirati policija u mjestima njihova boravka, dok Mikuličić ističe da ta opasnost nije osnovana jer je osumnjičeni svjestan da bi svaki susret s nekim od svjedoka podrazumijevao izravan povratak u zatvor.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Policija - 1 Policija na terenu Akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja i pretresi na području Zagreba, oglasio se Božinović

>> Proširena istraga protiv Milkovića i Pacaka

Pacak i Milković sumnjiče se da su od 2002. do 2009. dodjeljivanje poslova drugim poduzećima uvjetovali davanjem mita u iznosu od pet posto neto vrijednosti ugovorenog posla, odnosno u drugim slučajevima 10 posto od vrijednosti ukupno izvedenih radova.

Mediji su ranije povezivali Milkovića sa spornom obnovom američke naftne platforme Key Manhattan dok je bio predsjednik Uprave naftnih servisa Crosca. Obnovu platforme navodno je vodio Miroslav Pacak koji je tada bio zaposlenik Crosca i suvlasnik vukovarske tvrtke RIG-TSG koja je bila izvođač radova.

Istraga je isprva pokrenuta zbog sumnje da su primili oko 3,3 milijuna kuna mita, a jučer je proširena zbog sumnje u novih 4,5 milijuna kuna mita.

Iako će Milković poslijepodne izaći iz Remetinca u tom će zatvoru i dalje ostati osumnjičeni Pacak. On je, naime, u vrijeme pokretanja istrage i Milkovićeva uhićenja bio van Hrvatske pa je pritvoren deset dana kasnije.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene