Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasnost od utjecaja na svjedoke

Miljenku Ptičeku određen pritvor od 30 dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivšem direktoru varaždinske komunalne tvrtke 'Parkovi' Miljenku Ptičeku istražna sutkinja Županijskoga suda u Varaždinu Biserka Plesničar odredila je 30-dnevni pritvor.

Glasnogovornik Županijskoga suda u Varaždinu Igor Pavlic potvrdio je da mu je određen jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i od ponavljanja kaznenog djela. Također je potvrdio odluku istražne sutkinje da se protiv Ptičeka provede istraga zbog sumnje da je počinio 80-ak kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službenih isprava.

Pročitajte i ovo Ivan Čorkalo, Nikola Dugandžić, Neven Bosilj - 2 U prenoćištu za beskućnike Strava u Varaždinu, žena nožem izbola tri osobe: "Zakazao je sustav, mora se prvo dogoditi nesreća da bi se nešto pokrenulo" Hitna pomoć, ilustracija Crni dan u Varaždinu Beba ozlijeđena u nesreći, a u drugom sudaru ozlijeđen dječak (12)

>> Policija provodi krim istragu tvrtke 'Parkovi'

Procjenjuje se da su 'Parkovi' oštećeni oko dva milijuna kuna te da je Ptiček prisvojio oko 500.000 kuna. Ptiček je uhićen 23. prosinca. Nadzorni odbor 'Parkova' jučer je Ptičeka smijenio s dužnosti direktora tvrtke te je za obnašateljicu te dužnosti imenovana Romana Brkić-Knežević.

Predsjednica Nadzornog odbora Darinka Hajduk-Vučić izjavila je da Ptičekovo uhićenje 'nesumnjivo negativno utječe na poslovanje tvrtke', ali je dodala da su svi dokumenti o poslovanju tvrtke, koji su dostavljeni Nadzorom odboru, bili uredni te da je nalaz revizije uvijek bio pozitivan. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene