Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZLOČIN U ZAGORJU

Sud odlučio: Ubojica majke osuđen na prisilni psihijatrijski smještaj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud je zaključio da je Milan Risek izuzetno brutalan zločin počinio u stanju neubrojivosti, a i on je priznao nedjelo i u svojoj obrani rekao da se kaje te da "stvarno nije znao da je to njegova mama".

Zagrebački Županijski sud u srijedu je na prisilni psihijatrijski smještaj osudio Milana Riseka koji je ljetos u Zagorju nasrnuo na svoju nepokretnu 89-godišnju majku prikovanu za krevet te je usmrtio šakama, sjekirom i nožem.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otac sve gledao Snimka na kojoj brat ubija sestru šokirala je zemlju: S ocem ju je godinama silovao, građani su bijesni Ilustracija što se dogodilo? Ubojica mladog Splićanina na hitnu dovezen s ozljedama glave i čeljusti: Prebacili ga u drugi zatvor

Sud je zaključio da je Risek izuzetno brutalan zločin počinio u stanju neubrojivosti, a i on je priznao nedjelo i u svojoj obrani rekao da se kaje te da "stvarno nije znao da je to njegova mama".

U optužnici iz prosinca prošle godine stoji da je Risek "u stanju u kojem nije bio u mogućnosti shvatiti značenje svojeg postupanja niti vladati svojom voljom" bolesnu i staru majku koja je nepokretna ležala u krevetu, "u nakani da ju liši života" više puta šakom udario u glavu i prsa nakon čega ju je bacio na pod i nastavio udarati po cijelom tijelu. Potom je otišao u drvarnicu po sjekiru kojom ju je više puta udario po glavi i tijelu te joj nožem zadao više ubodnih rana.

Risek je pred sudom naveo da se je prije zločina s majkom dogovarao spremanje drva za zimu. Nakon toga je otišao u sobu i gledao televiziju, a "kada se vratio u sobi više nije bila majka". Ispričao je kako je nije prepoznao pa ju je zazivao imenom, potom ga je, kazao je, uhvatila panika, prestrašio se je jer je mislio da se radi o "nekoj vještici" pa ju je bacio iz kreveta i napravio "to".

Nakon zločina koji je u kolovozu potresao mjesto Kuzminec u općini Mihovljan mediji su isticali da je Risek bio ratni pripadnik legendarne brigade Pume, koji je zbog PTSP-a, ali i sklonosti alkoholu i ranije u ispadima bijesa znao nasrnuti na majku. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene