Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dovršeno istraživanje

Metković: Utajile 9,6 milijuna kuna poreza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubrovačka policija kazneno je zbog zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju teške 3,8 milijuna kuna prijavila 52-godišnjakinju iz Metkovića, te 31-godišnjakinju iz istog poduzeća zbog utaje 5,8 milijuna kuna poreza.

U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj, kako je izviješteno danas, dovršeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena osnovana sumnja da je 52-godišnjakinja kao vlasnica jednog trgovačkog društva sa sjedištem u Metkoviću počinila kazneno dijelo zloporabe povjerenja u gospodarskom kriminalu dok se 31-godišnjakinja kao direktorica istog trgovačkog društva sumnjiči da je počinila kazneno djelo utaje poreza ili carine.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka Misteriozan nestanak Susjed nestale djevojčice Danke: "Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto" Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel

Vlasnica, 52-godišnjakinja, se sumnjiči da je od travnja 2009. do prosinca 2012. na ime povrata zajma kojeg je navodno dala svojem trgovačkom društvu, u više navrata i na različite načine, neosnovano isplaćivala sebi novac i na takav način pribavila protupravnu imovinsku korist više od 3,8 milijuna kuna za koliko je oštetila trgovačko društvo.

>> Pronađena tiskara u kojoj se odštampalo 180.000 lažnih eura!

Osnovano se sumnja, tvrdi policija, da 31-godišnja direktorica istog trgovačkog društva u evidencijama za 2008. godinu nije prikazala prihod nastao stjecanjem nekretnine bez naknade da izbjegne plaćanje poreza na dobit, te je tako oštetila državni proračun za više od 5,8 milijuna kuna.

Utvrđeno je i da 31-godišnjakinja u vremenu od 2003. do 2007 godine kao direktorica trgovačkog društva sa sjedištem u Metkoviću nije vodila poslovne knjige propisane zakonom čime je onemogućila preglednom poslovanja i imovinskog stanja tog trgovačkog društva i time počinila kazneno dijelo povrede obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Protiv osumnjičenih slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene