Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priveden splitski mesar

Mesar prodavao nepregledano meso, utajio porez ...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog kaznenih djela utaje poreza, povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga te stavljanja u promet veterinarski nepregledang mesa splitska policija je podnijela kaznene prijave protiv 36-godišnjeg mesara iz Slimena kod Omiša, potvrđeno je danas u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

Nakon što je nad 36-godišnjim mesarom u petak završena kriminalistička obrada, priveden je na saslušanje i kod dežurnog istražnog suca Županijskog suda u Splitu, nakon čega je pušten da se brani sa slobode. Policija je osim njega u postaju bila privela i njegovu 27-godišnju suprugu, no protiv nje nije podnesena kaznena prijava.

Pročitajte i ovo Velika akcija EPPO-a Složeni kriminalni ekosustav Velika akcija EPPO-a, palo 14 osoba! Uhićenja i u Hrvatskoj zbog porezne prijevare teške 195 milijuna eura Slika nije dostupna Uvoz raste Kupci traže domaće, ali proizvodnja je sve manja: Hoće li pasti cijene mesa?

Za 36-godišnjaka je utvrđeno kako je u svojoj mesnici od kolovoza 2008. do ožujka 2009 godine nabavljao i klao stoku, te zatim u promet stavljao veterinarski nepregledano meso. To je meso, kako se neslužbeno doznaje, ilegalno nabavljao u susjednoj Bosni i Hercegovini.

Nije platio PDV u iznosu od preko 730 tisuća kuna

Osim toga policija ga sumnjiči da nije vodio propisane evidencije i da je koristio lažne veterinarske svjedodžbe za provoz stoke čija se vrijednost procjenjuje na nešto više od 3,3 milijuna kuna, a uz to nije platio ni PDV u iznosu od preko 730 tisuća kuna.

Prijavljeni mesar policiji je poznat od prije zbog istih kaznenih djela. Tako je, zajedno sa suprugom, u ožujku ove godine bio prijavljeni jer su ukradenim veterinarskim pečatom obilježavali svinjetinu samo kako bi izbjegli veterinarsku kontrolu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene