Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija 'Y'

Među prijavljenima pet policijskih službenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istarska policija, u suradnji s USKOK-om i Ministarstvom financija te u koordinaciji s djelatnicima Policijskoga nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provela je 5. i 6. svibnja pod kodnim nazivom 'Ipsilon' kriminalističku obradu nad više osoba zbog kaznenih djela korupcije, priopćila je istarska Policijska uprava.

Kako se navodi u priopćenju za javnost, kriminalistička obrada provedena je nad 14 osoba, pregledano je 11 domova, 11 osobnih vozila i jedno osobno računalo. Od osoba privedenih na kriminalističku obradu zbog kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti te zbog udruživanja kako bi počinile kaznena djela prijavljeno je devet osoba, a njih šest danas će biti privedene u Istražni centar Županijskoga suda u Rijeci.

Pročitajte i ovo Branimir Glavaš - 1 Prijavio ga Vladimir Šeks Glavaš u policiji zbog prijetnji, uputio i žestoku poruku Šeksu Slika nije dostupna Priskluškivanje i nadziranje Holy podnijela kaznenu prijavu: Pročitajte kako je vijest o mailu putovala do ministrice

Sve prijavljene osobe, dodaje se u priopćenju istarske policije, hrvatski su državljani i među njima je pet policijskih službenika, jedan službenik Porezne uprave, jedan službenik Carinske uprave, jedan službenik Državnog odvjetništva te jedan privatni poduzetnik iz Istarske županije.

>> Akcija 'Y': Uhićen Dražen Golemović i još nekoliko osoba

Kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti počinili su odavanjem tajnih službenih podataka, nepoduzimanjem i onemogućavanjem poduzimanja službenih radnji koje su kao službene osobe bili dužni poduzimati, nezakonitim utjecajem na tijek službenih radnji te primanjem mita, priopćila je popodne istarska Policijska uprava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene