Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tajni svjedok tvrdi

'Matanić je surađivao sa srbijanskim tajnim službama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaštićeni svjedok Dušan Erceg kazao je na zagrebačkom Županijskom sudu da je Robert Matanić, prvooptuženi za ubojstvo Ive Pukanića, u zatvoru u Sremskoj Mitrrovici surađivao sa srbijanskim tajnim službama kako bi izbjegao izručenje Bugarskoj koja ga je tražila zbog ubojstva.

'Rekao mi je da surađuje s njihovim tajnim službama da ga ne izruče Bugarskoj, gdje je ubio nekog Boneva. Dečki koji su radili s njim tada su uprskali stvar pa je stradao i policajac', kazao je drugog danas svjedočenja Erceg koji je Matanića upoznao u srbijanskom zatvoru. Dodao je da je i sam stekao dojam da Matanić surađuje sa službama jer je u zatvoru mogao telefonirati 's kim god i kada god je to želio' i jer je dva do tri puta tjedno odlazio upravnu zgradu, što nije bio običaj s drugim osuđenicima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potvrđan upletenost Milovanovića U Beogradu nastavljeno suđenje za ubojstvo Pukanića Slika nije dostupna Tko je Robert Matanić?

Erceg je ponovio da su zatvorenici iz Mitrovice svojim kanalima komunicirali sa zatvorom u Lepoglavi pa je tako od jednog robijaša čuo da je 'Matanić prasnuo Pukanića'. Iz istih je 'kanala', tvrdi, čuo i da je Matanić u vezi Pukanićeva ubojstva pristao biti svjedok pokajnik, zbog čega 'neće dobro proći'. Pukanićevo ubojstvo bilo je hit u Sremskoj Mitrovici. Sve se pratilo preko televizije i novina', kazao je svjedok dodajući da je i sam tako saznao za atentat na suvlasnika tjednika Nacional.Prvog dana svjedočenja Erceg je kazao da mu je Pukanićevo ubojstvo najavio sam Matanić, iznerviran tekstom u Nacionalu u kojem ga se povezivalo s ubojstvima u Bugarskoj.

Matanić je zbog tog teksta bio očajan, prvenstveno zbog straha da ga ne izruče Bugarskoj, gdje su 'sve svalili na njega', prisjetio se Erceg. Zaštićeni svjedok je Matanića opisao kao osobu koja je u zatvoru bila poštovana i cijenjena. 'Bio je na glasu kao sposoban i opasan, uvijek okružen s najmanje dva zatvorenika, a ni u kupaonicu nije išao sam', kazao je. Dodao je da je Matanić u Mitrovici bio poznat pod nadimcima Snažni, Jaki, Iskompleksirani, Ubica i Slobo.

>> Svjedok: Matanić je rekao da će ubiti Pukanića

Erceg je kazao da nakon Matanićevog odlaska iz zatvora, u kojem je bio zbog krijumčarenja oružja, nisu komunicirali, iako su na robiji imali korektan odnos. 'Do iznošenja obrane smatrao sam da ste normalan dečko', kazao je Erceg, kojega je Matanić u svojoj obrani na početku suđenja nazvao mnogim pogrdnim imenima, opisujući ga među ostalim i kao klošara. Matanić je i na kraju današnjeg svjdočenja kazao da je Erceg sustavno lagao, a i obrana je prigovorila istinitosti njegova iskaza. Suđenje se nastavlja sutra kada bi obrana i optužba trebali iznijeti nove dokazne prijedloge. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene