Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zagreb: Priveli glumca jer je maskiran ušao u banku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija potvrdila je da je danas u policijsku postaju privedena maskirana osoba zbog dojave zaštitara iz Erste banke u Varšavskoj ulici da je u tu banku upala maskirana osoba, ali da je u tijeku ispitivanja utvrđeno kako je riječ o nesporazumu jer je maskirana osoba zapravo glumac koji je izvodio predstavu.

Kako je večeras priopćio Festival alternativnog izričaja (FAKI), riječ je o glumcu iz Barcelone Adrianu Schvarzsteinu - gostu toga festivala što se održava u Zagrebu od 20. do 25. svibnja.

Pročitajte i ovo Provjereno: Autizam - 4 PROVJERENO Pogledajte priču o Mateju, glumcu i osobi iz spektra autizma: ''S velikim entuzijazmom me uspoređuju s Forrestom Gumpom, čime sam ja očaran'' Matej Španović Priča koja nadahnjuje Za njega su brojevi nerješiv problem, ali zato sjajno pamti tekstove: Matej je osoba iz spektra autizma i glumac

U priopćenju FAKI-ja stoji pak da je "Schvarzstein uhićen danas usred izvođenja svoje klaunske točke pred brojnim gledateljima".
Navodi se da je Schvarzstein, obojen u zeleno, izvodio svoju predstavu "The Greenman" - performans pun humora i neočekivanih improvizacija s publikom - što ga je dovelo pred Erste banku, zaposlenici koje su odmah pozitivno reagirali i pozvali "zelenoga čovjeka" k sebi u goste. Međutim, dodaje se, "veseli show završio je zaključavanjem Schvarzsteina, a zaštitari su pozvali policiju".

Kako se navodi, "na nagovor policije 'Greenman' je nastavio u Varšavskoj ulici, no kako je poanta performansa šokiranje, dio predstave bili su nagli ulasci u dućane, kao i zaustavljanje tramvaja što je vjerojatno bilo previše, pa su snage reda bez obzira na to što je nastup uredno bio prijavljen i odobren, uhitili Schvarzsteina pred brojnom publikom".

U priopćenju FAKI-ja stoji da su se među publikom nalazili i ljudi iz Španjolskog veleposlanstva, koje je financiralo dolazak Adriana Schvarzsteina, te da su bili vidljivo potreseni cijelom situacijom. Dodaje se da je Schvarzstein, u trenutku kad je morao poći s policajcima, izjavio da mu se tako nešto nije dogodilo nigdje u Europi.

U policiji se pak doznaje kako je utvrđeno da privedena osoba nije počinila nikakav prekršaj te da bi jedini mogući prekršaj bio taj što kod sebe nije imao osobne isprave.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene