Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokop uz sve vojne počasti

Markovo selo tuguje: 'Odlučio je biti vojnik, to mu je bilo zadnje razmišljanje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražuju se uzroci nesreće na vojnom poligonu kod Gašinaca, u kojoj je ročnika Marka Zalovića (21) na obuci pregazio tenk. Vojni vrh očekuje konkretne odgovore do kojih se došlo u pokrenutoj istrazi.

Tuga u mjestu Martin pokraj Našica. Prvi susjedi mladog ročnika, stradalog na vojnom poligonu u Gašincima, potreseni su. Sin Marije Hajmler školski je prijatelj Marka Zalovića. 'Generacija moga sina, zajedno su išli u školu. Velika tragedija za cijelo selo. Dobar dečko, jako drag', priča Marija.

Pročitajte i ovo Ilustracija tragedija kod Muća Mrtav čovjek pronađen na cesti, policija se obratila javnosti Branko Skorić o urušavanju mosta Za Dnevnik Nove TV Kapetan Skorić o detaljima udara broda u most u Baltimoreu: "Došlo je do panike kad su vidjeli što se događa"

U selu pamte da je htio ostvariti dječačke želje. 'To mu je bilo i zadnje razmišljanje, da ide u vojsku i postane vojnik, buduće zanimanje za koje se odlučio', dodaje Marija Hajmler.

>> Tenk usmrtio ročnika: 'Ako je bilo propusta, poduzet ćemo mjere protiv odgovornih'

Svaka je riječ o Martinu danas bila suvišna. 'Preteško je, grozno', kaže mještanka Anja Perković.

Krivci za nesreću u kojoj je Marka Zalovića na vojnoj obuci pregazio tenk traže se u pokrenutoj istrazi. Marko se nalazio u obližnjem kanalu kada je jedno od dva vojna vozila nekontrolirano skrenulo s ceste. Do kakvih su odgovora, uz ovaj, još došli, u MORH-u ne otkrivaju.

Službene informacije o tijeku istrage gotovo je nemoguće dobiti. Danas se sastao i vojni vrh. Ministar obrane Ante Kotromanović i načelnik Glavnog stožera general Drago Lovrić razgovarali su o svim okolnostima nesretnog slučaja.

O svemu je obaviješten i predsjednik države, ujedno i vrhovni zapovjednik. No, on, doznajemo, očekuje konkretne zaključke do kojih je došlo osnovano povjerenstvo.

Neslužbeno doznajemo da tenkovi nisu smjeli biti na istom mjestu na kojem su se obučavali mlađi dragovoljci. Na poligonu postoji i drugi izlaz. Vježbe su bile odvojene. Stradali mladić nije bio sam, već s grupom vojnika i instruktorima.

Vojna i kriminalistička policija ispitali su sve sudionike na mjestu nesreće. Tenk je rastavljen kako bi se utvrdilo je li bio tehnički ispravan ili je riječ isključivo o ljudskoj pogrešci.

Ministar obrane vjeruje da će vrlo brzo dobiti potpuni izvještaj. Obitelj je, bez prisutnosti medija, posjetio u poslijepodnevnim satima.

21-godišnji mladić, koji je u vojsci tek nešto više od mjesec dana, bit će pokopan sutra, uz najviše vojne počasti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene