Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokušaj silovanja nogom od stolca

Sutkinja odlučila: Ništa od pritvora za maloljetne nasilnike iz Karlovca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je danas trojicu maloljetnika karlovačke Šumarsko drvodjeljske škole uz kaznenu prijavu za nasilničko ponašanje dovela sucu za mladež Općinskoga suda u Karlovcu, priopćeno je iz Ureda načelnika karlovačke Policijske uprave.

Kriminalističkom istragom utvrđeno je da su trojica maloljetnika u dobi od 15 i 16 godina 'osnovano sumnjivi da su počinili kazneno djelo nasilničkog ponašanja' jer su se od početka rujna do 1. prosinca nekoliko puta 'nasilnički ponašali prema više maloljetnika u dobi od 15 do 17 godina'.

Pročitajte i ovo Dojava iz škole - 2 Dojava škole Dječak prijetio učenicima u školi: Policija mu u kući pronašla oružje Slika nije dostupna 'Osjeća ne nelagodno i jadno' Karlovac: 'Pokušali su mu gurnuti nogu stolca, ali nije bilo silovanja'

No, sutkinja za mladež karlovačkoga Općinskog suda Sanda Janković odbila je danas prijedlog općinskoga državnog odvjetnika za mladež da se trojici maloljetnika, učenicima Šumarsko-graditeljske škole odredi istražni zatvor te im je određena mjera opreza - zabrana uspostavljanja ili održavanja veze s oštećenicima, doznaje se na tom sudu.

>> Strašan slučaj učeničkog nasilja

Glasnogovornica suda, sutkinja Irena Šegavić, rekla je da su maloljetnici iznijeli svoju obranu te da je zatim 'odbijen prijedlog općinskoga državnog odvjetnika za mladež za određivanje istražnog zatvora, ali je kao zamjena za istražni zatvor određena mjera opreza - zabrana uspostavljanja ili održavanja veze s oštećenicima koji još nisu ispitani kao svjedoci'.

Ravnatelj škole Robert Erdeljac ovih je dana rekao da su trojica učenika udaljena s nastave dok ne završi postupak utvrđivanja prekršajne ili kaznene odgovornosti te je najavio da će, ako se pokaže da su krivi, biti trajno udaljeni s nastave, ali će imati pravo polagati ispite na kraju školske godine. Po njegovim riječima, nijedan od zlostavljanih učenika nije bio ozlijeđen.

Zadnji slučaj nasilničkog ponašanja koji se dogodio prošli tjedan pedagoginji škole prijavio je napadnuti učenik pošto je napadačima uspio pobjeći. Podsjetimo, školski kolege su ga pokušali silovati nogom od stolice. (Hina/ A.E./ Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene