Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrhovni sud odlučio

Majci i sinu potvrđena presuda za ubojstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud odbio je žalbe državnog odvjetnika te Alena i Anke Lambert kao neosnovane i potvrdio presudu Županijskoga suda u Rijeci kojom su majka i sin proglašeni krivima zbog teškog ubojstva Alenove nevjenčane supruge Tanje Brnelić, izvijestio je Županijski sud u Rijeci.

34-godišnji Alen Lambert osuđen je na zatvorsku kaznu od 30 godina, a 64-godišnja Anka Lambert na 32 godine zatvora. Kako su prvostupanjskom presudom izrečene kazne dugotrajnog zatvora, Alen i Anka Lambert imaju se pravo žaliti trećestupanjskome sudu, a to je ponovno Vrhovni sud.

Pročitajte i ovo Miljacka Privezani zajedno Užas u Sarajevu: Iz Miljacke izvučena tijela majke i četverogodišnjeg djeteta Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina

Sudsko vijeće Županijskoga suda u Rijeci kojim je predsjedala sutkinja Đurđa Jovanić osudilo ih je 10. listopada 2008. godine zbog dogovorenoga, zajedničkoga i dogotrajnog mučenja te ubojstva Alenove 30-godišnje nevjenčane supruge Tanje Brnelić u svibnju 2006. u kući Lambertovih, gdje je tada živjela.

Sud je utvrdio kako su je prije ubojstva najmanje četiri godine zlostavljali. Potpuno su joj oduzeli slobodu kretanja i odabira posla. Anka Lambert nije joj dopuštala da kontaktira sa svojom obitelji i poznanicima, a Alen ju je često fizički zlostavljao. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene