Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Ledenik: Vozač tegljača pokušao samoubojstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za danas najavljeni nastavak suđenja vozaču Miljenku Stričaku (25), optuženom za izazivanje prometne nesreće u kojoj su krajem srpnja prošle godine u tunelu Ledeniku poginule dvije žene i dvoje djece, odgođen je do daljnjega jer je Sud obaviješten da je Stričak u bolnici nakon pokušaja samoubojstva.

Predsjednik Sudskog vijeća zadarskog Općinskog suda, sudac Boris Radman, obavijestio je nazočne u sudnici da ga je jutros, 40 minuta prije početka suđenja, nazvao Stričakov branitelj odvjetnik Željko Olujić i obavijestio da je optuženi Stričak hospitaliziran u varaždinskoj bolnici.

Pročitajte i ovo Policija u Bugojnom, BiH Ubijen 21 Hrvat Istraga u BiH o samoubojstvu svjedoka u istrazi ratnih zločina nad Hrvatima Prevencija suicida Svjetski dan prevencije samoubojstava Poražavajuće brojke: "Svako drugo dijete se osjeća toliko loše, da osjeća da je suicid jedino rješenje"

Po riječima suca Radmana, odvjetnik Olujić prenio mu je riječi Stričakova oca, da je Miljenko Stričak noću sa subote na nedjelju pokušao samoubojstvo, nakon čega je hospitaliziran.
Predsjednik Sudskog vijeća sudac Boris Radman odredio je da vještaci u iduća tri dana obave dopunsko psihijatrijsko i psihološko vještačenje optuženoga Stričaka kako bi se utvrdilo je li mu se stanje pogoršalo i je li raspravno sposoban.

Glavna rasprava u suđenju Stričaku počela je u četvrtak 20. travnja čitanjem optužnice, za koju je Stričak rekao da ju ne razumije i nije se želio očitovati o njezinu sadržaju.

Prije početka te rasprave, vještakinja Klementina Ružić iz Rijeke je, nakon jednosatnog psihijatrijskog vještačenja, utvrdila je da je Stričak raspravno sposoban unatoč činjenici da mu je psihičko stanje lošije nego prije dva mjeseca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene