Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijevara u Varaždinu

Lažne djelatnice HZMO-a varale umirovljenike: Tražile ih eure da provjere jesu li ispravni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Varaždinska policija osumnjičila je četiri žene s područja Pitomače da su na području Varaždina, lažno se predstavljajući kao djelatnice Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, pokušale prevariti više osoba, uglavnom starije dobi.

Policija je u petak izvijestila da je dovršila kriminalističko istraživanje nad ženama starosti 54, 25, 48 i 32 godine s područja Pitomače, koje sumnjiči da su 16., 17. i 18. studenoga na području Varaždina mobitelom nazivale više osoba na njihove kućne telefone.

Pročitajte i ovo Provjereno: Zvonimir Rusjan - 3 Užasna situacija SKANDALOZNO Zvonimir je 11 godina bez mirovine zbog nevjerojatnog razloga: "Vjerojatno čekaju da umrem..." Uvođenje pravobranitelja za umirovljenike - 4 HZMO se oglasio Veliko razočaranje za mnoge umirovljenike: Dobili su manji dodatak od očekivanog

Lažno su im se predstavljale kao djelatnice HZMO-a, govoreći im kako je potrebno izvršiti provjeru novčanica u eurima koje imaju kod sebe, jer da na novčanicama nedostaju grbovi i zastave Europske unije.

Na taj su način, kažu u policiji, pokušavale osobe dovesti u zabludu da im predaju određeni iznos novca. Kako je utvrđeno, u razgovorima su govorile da će po pripremi novčanica kod njih doći bijeli kombi spomenutog HZMO-a, čiji će djelatnici preuzeti novac. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene