Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Lažna dojava o bombi u Australskom veleposlanstvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australsko veleposlanstvo u Zagrebu zaprimilo je danas oko 12,30 sati lažnu anonimnu dojavu o postavljenoj bombi, zbog čega su djelatnici veleposlanstva na dva sata morali napustili prostorije.

U zagrebačkoj policiji se doznaje da je nepoznata osoba telefonom nazvala veleposlanstvo i rekla da je u prostorijama veleposlanstva na trećem katu Kaptol centra postavljena bomba, nakon čega su djelatnici odmah napustili prostorije.

Pročitajte i ovo Belgijanci traže prekid vatre između Izraela i Palestine Izrael obećao istragu Bombardirana belgijska agencija u Gazi: "Napadom na civilnu infrastrukturu prekršeno je međunarodno humanitarno pravo" Pregled policije nakon dojave Četiri su dojave lažne Dojava o bombama na više mjesta u Zagrebu! Objavljeni su detalji prijetećeg maila

Policijski protueksplozijski stručnjaci pretražili su prostorije veleposlanstva na Novoj Vesi 11 i oko 14,30 sati utvrdili da je dojava bila lažna.

Policija je evakuirala samo treći kat Kaptol centra, dok se u ostalom dijelu, gdje se nalazi trgovački centar i garaža, sve odvijalo normalno.

U policiji nisu željeli komentirati nagađanja da bi dojava o bombi mogla biti povezana s današnjim australskim priznanjem neovisnosti Kosova.

Australska veleposlanica u Zagrebu Tracy Reid za portal Jutarnjeg lista izjavila je da su odmah nakon dojave pokrenuli standardne sigurnosne protokole, evakuirali osoblje i o dojavi obavijestili hrvatske i australske vlasti. Veleposlanica nije mogla reći je li dojava o bombi povezana s priznanjem Kosova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene