Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pucao sa skutera

Splitski nasilnik osuđen za pokušaj ubojstva bivšeg specijalca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudac je Stojanoviću kao olakotne okolnosti uzeo što je u vrijeme počinjenja nedjela bio pod utjecajem droge, ali i što je otac malog djeteta.

Na zatvorsku kaznu od četiri godine i četiri mjeseca danas je na Županijskom sudu u Splitu nepravomoćno osuđen Kristijan Stojanović zbog pokušaja ubojstva zaštitara i bivšeg specijalca Lea Paurevića u kojega je pucao 2010. godine.

Pročitajte i ovo Privođenje: Ivica Pavlačić - Para Nepravomoćna presuda Dobio 19 godina zbog ubojstva na Lemić Brdu: "Bili ste ljuti na njihove braniteljske mirovine? Možda vam se i od alkohola o pomutio um" Bruna Papić u Sinju - 4 Sinjani nezadovoljni Ivan Bulj vraća se u Sinj? Građani ogorčeni: "To ne bi bilo pametno"

Sud mu je zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda Jošku Svalini kojega je ozlijedio u zatvoru opozvao uvjetnu osudu pa je naposljetku dobio jedinstvenu zatvorsku kaznu od četiri godine i deset mjeseci.

Pokušaj ubojstva Lea Paurevića dogodio se početkom lipnja 2010. nedaleko kluba Hemingway na splitskom Poljudu. Stojanović je na Paurevića zapucao sa skutera na kojem se nalazio kao putnik. Ispalio je nekoliko hitaca iz pištolja s prigušivačem. Paurević se pritom nalazio u svom automobilu Jaguar, a spasio se bacanjem na stražnju klupu pa je pogođen u rame i lakat.

Dječak (9) šokirao regiju: 'Bebu sam ubio, pa nastavio šetati... Sve sam bebe poubijao'

Predsjednik sudskog vijeća, sudac Vladimir Živaljić Stojanoviću je kao olakotne okolnosti uzeo što je u vrijeme počinjenja nedjela bio pod utjecajem droge, ali i što je otac dvogodišnjeg djeteta. U prilog mu, međutim, nije išlo što je i prije osuđivan zbog sličnih nedjela te što je pripadao skupini preprodavača heroina.

Sudac Živaljić je u svom obrazloženju rekao da je osuđujuću presudu donio temeljem priznanja koje je Stojanović dao u istrazi.

'To se priznanje uklapa u ostale dokaze poput iskaza Lea Paurevića o pronađenom i zapaljenom motorkotaču s kojeg je pucao', kazao je sudac. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene