452672
452672
452672
452672
452672

Kod Varaždina zaplijenjeno 14 kilogama marihuane

  • , 06.10.2016., 13:43
  • Autor:
  • komentara

Varaždinska policija izvijestila je u četvrtak da je u kućama i posjedima u Svibovcu Podravskom pronašla i zaplijenila gotovo 14,5 kilograma marihuane, čija se vrijednost procjenjuje na oko 300 tisuća kuna

 
 
 
 
Ilustracija: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Ilustracija: Marko Mrkonjic/PIXSELL

To je najveća ovogodišnja zapljena droge na varaždinskom području, koju je ukupno dvanaest osoba uzgajalo radi preprodaje.

Iz policije su na konferenciji za novinare rekli kako su istragu provodili od srpnja do listopada, a da su u srijedu pretražili kuće i posjede u Svibovcu Podravskom kod Varaždina koje koristi 12 osoba u dobi od 29 do 65 godina, te pronašli gotovo 14,5 kilograma marihuane. Pronađeno je i 50 stabljika indijske konoplje, 28 grama sjemenki pripremljenih za daljnji uzgoj te razne vrste oružja i streljiva namijenjenih protuzakonitom lovu.

Vrijednost 300.000 kuna

Utvrđeno je da su osumnjičeni od svibnja do rujna na poljoprivrednim parcelama, isključivo radi daljnje preprodaje konzumentima na području Varaždina i Zagreba, posadili i uzgojili marihuanu, čija se ukupna vrijednost procjenjuje na oko 300.000 kuna, ali bi distribucijom i prodajom na ulici dosegla znatno veću cijenu.

Voditelj službe kriminalističke policije PU varaždinske Dražen Bobek rekao je da su neke od spomenutih 12 osoba bile međusobno povezane, a neke su radile samostalno. "Cjenovno je bilo i većih zapljena posljednjih godina. Oko same količine ovo je jedna od većih, a ove godine najveća zapljena", kazao je Bobek.

Varaždinska policija je u srpnju i kolovozu provela još tri kriminalistička istraživanja. Kod 56-godišnje žene u Segovini pronašla je 2166 stabljika indijske konoplje u rastu, kod 30-godišnjeg muškarca u Svibovcu Podravskom 69 stabljika, a u kući 42-godišnjeg Varaždinca 11 stabljika u tzv. "indoor" uzgoju.

Podnesene kaznene prijave

Zamjenik policijskog načelnika Darko Blaži istaknuo je da je policija, uz druge nadležne institucije poput DORH-a, zadnjih nekoliko mjeseci pojačano radila na otkrivanju i procesuiranju proizvodnje, prijevoza i preprodaje marihuane. "Finalizacija je bila tijekom zadnjih nekoliko dana i privedeno je 12 osoba“, rekao je Blaži.

Protiv osumnjičenih podnijete su kaznene prijave zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, omogućavanja trošenja droga, protuzakonitog lova i ribolova te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se