Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema ozlijeđenih

Kod Primoštena se nasukala slovenska jahta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovensku jahtu, koja se sinoć nasukala ispred marine Kremik kod Primoštena, danas će se pokušati odsukati i otegliti, izvijestilo je večeras Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, dodavši da ozlijeđenih nije bilo.

Lučka kapetanija Šibenik dobila je sinoć u 19.05 sati telefonski poziv sa slovenske motorne jahte Spirit, dužine 14 m, registarske oznake IZ-2956, koja se nasukala na otoku Svilanu, ispred marine Kremik kod Primoštena. Na jahti su se nalazila dva člana posade, slovenski državljani i vlasnici jahte, koji su plovili iz pravca Kaštela prema Umagu.

Pročitajte i ovo Amazonu pogodila povijesna suša Apokalipsa u Amazoni Stotine uginulih dupina i tisuće mrtvih riba uslijed povijesne suše: "Kao scenarij iz znanstvene-fantastike" Nasukani kruzer kod Grenlanda novi pokušaj u petak VIDEO Odsukavanje kruzera na Grenlandu nije uspjelo: Na brodu se počeo širiti COVID

U spašavanje su krenuli kapetani lučkih ispostava Primošten i Rogoznica Ante Huljev i Ante Mijalić brodicom “Jaz” te su u 20.20 sati na brodicu ukrcali slovenske državljane i odveli ih neozlijeđene u marinu Kremik. Prema njihovoj izjavi, jahta ima rupu na pramcu koju će treba sanirati prije tegljenja. Jahtu su uspjeli vezati i sutra će se pokušati pristupiti odsukanju i tegljenju, navodi se u priopćenju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene